Komutan adaylarına ilginç yasak

Komutan adaylarına ilginç yasak
10 Şubat 2018 13:33

Milli Savunma Üniversitesi, askeri öğrenci aday belirleme sınav kılavuzu yayınlandı. Kılavuzun “Aranan şartlar” bölümünde yer alan “nişanlı olmama şartı” dikkat çekti.

 

 

 

Buna göre, sınava girecek kız ya da erkek adaylar nişanlı olmayacak. SÖZCÜ’nün konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan bir yetkili, “Bir kişinin nişanlı olup olmadığı nasıl anlaşılacak, nişanlı olma durumu resmi bir işlem değil, adaylar ve aileleri bunu gizleyebilirler de” dedi. Tartışmalı madde kılavuzda “Nişanlı, evli, dul, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşamamak” şeklinde düzenlendi.

 

 

 

Sınav, Milli Savunma Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında 20 Aralık 2017 tarihinde imzalanan protokol uyarınca, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Milli Savunma Üniversitesince yapılacak. Sınav, ÖSYM tarafından değerlendirilecek.

 

 

Başvuru süresinin 15 Şubat’ta biteceği sınavda adaylar, 80 lira sınav ücreti yatıracak. Sınav, 18 Mart 2018’de yapılacak. Harp Okullarına (HO) bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokulları’na (Asb. MYO) ise sadece erkek öğrenci alınacak. Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 yaşında olmak, Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 yaşında olmak gerekiyor.

 

 

Kaynak: Ali Ekber Ertürk/Sözcü

 

Komutan adaylarına ilginç yasak