Komisyon’da ‘sahtekar’ tartışması

Komisyon’da ‘sahtekar’ tartışması
22 Ocak 2015 13:48

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen yeni torba yasa görüşmelerinde muhalefet milletvekilleri, kanun tekliflerinin birçok kurumu ilgilendirdiğini ve başka komisyonlarda da görüşülmesi gerektiğini veya alt komisyondan geçmesini istedi. Bunu iktidar milletvekilleri ise kabul etmedi. Bunun üzerine sözlü tartışmalar yaşandı. CHP’li İzzet Çetin ise ‘Ortada bir sahtekarlık var’ diye bağırınca komisyon bir anda gerildi.

 

 

Kamuoyunda Yeni Torba Yasa olarak bilinen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Bazı Dernek ve Kurumların Bazı Vergilerden, Bütün Harç ve Resimlerden Muaf Tutulmasına İlişkin Kanun, Katma Değer Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Komisyon Başkanı Recai Berber yönetiminde saat 11.00’da başladı. Komisyona hükümet adına ise Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz katıldı. Burada söz alan muhalefet milletvekilleri, teklifte birçok kurumun yer aldığını belirterek, her kurumu ilgilendiren bölümlerin ilgili komisyonlarda görüşülmesi gerektiğini veya alt komisyondan geçmesi gerektiğini iletti. İktidar milletvekilleri ise buna gerek olmadığını savundu. Bu nedenle zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı.

 

 

Tekliflerdeki imza tarihlerinin farklı olduğunu öne süren CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin ise ‘Ortada bir sahtekarlık var’ diye sesini yükseltince, kısa süreli gerginlik yaşandı. İktidar ve muhalefet milletvekilleri sözlü tartıştı. Tartışma komisyon başkanını uyarısıyla sona erdi.