Komedi Filmleri

Komedi Filmleri
21 Eylül 2018 22:40

Komedi filmleri vurguyu mizah oluşturur. Bu tür filmler seyirciyi güldürerek eğlendirmeye odaklandığı için filmin içindeki şakalar genellikle abartılı olur. Bu türdeki filmlerin hepsinde tabi kara komedi hariç filmlerin sonu hep ‘’mutlu son’’ olarak biter. Komedi filmleri sinemadaki belki de en eski film türlerinden biridir. Komedi filmlerinin başlangıç tarihi ise sessiz sinema dönemine kadar uzanmaktadır.  1920’lerde sesli sinemanın beyaz perdeye taşınması ile birlikte komedi westernin aksine gerilememiş daha da ileri giderek seyirci kitlesini geliştirmeyi başarmıştır. 

 

 

Komedi filmlerinin amacı insanları güldürmekten başka bir şey değildir ve bu yüzden de genelde komedinin içeriği hep mizah doludur. Ama bazı komedi filmleri içeriğinde politik ya da sosyal konuları da barındırabilir. İşte mizah dışında filme farklı bir konuyuda almış olan komedi film izle alt film türleri ile birlikte yayınlanan komedi filmleridir. Komedi filmlerinin alt türleri ise korku komedi, fantazi komedi, bilim kurgu komedi, gerilim komedi, askeri komedi, korku komedi ve aksiyon komedidir.

Aksiyon komedi filmlerinde komedi aktör ve aktristleri başlarını binbir çeşit belaya sokarlar ve bunun sonucunda da inanılmaz aksiyon sahneleri komik bir anlatım diliyle ortaya çıkar. Filmi izleyenler filmdeki sahnenin aksiyon dolu heyacanına kendilerini kaptırır ancak bir yandan da kahkalarını tutamazlar. Bu film tarzının başlangıç noktası 80’lerde Eddie Murphy gibi Kuzey Amerikalı aktörler olmuştur. Murphy’nin unutulmaz filmlerinden 48 Saat ve Beverly Hills Polisi gibi filmleri bu türün ortaya çıkmasına öncülük etmiştir.

48 Saat ve Beverly Hills Polisi gibi filmlerin hemen sonrasında şimdi de hatırlayacağınız ve fullhdfilmizlesene.net sitesinden de yeniden izleyebileceğiniz Geceyarısı Avı, Bitirim İkili, Liseli Polisler, Çılgın İkili, Starsky ve Hutch, Sıkı Aynasızlar gibi filmlerin ardı arkası kesilmemiştir. Ayrıca aksiyon komedi filmlerinde süper kahramanlarıda görmek mümkündür. Bu tür filmlere örnek isterseniz sizlere hemen yine full hd film ortamında izleyebileceğiniz İnanılmaz Aile, Hancock, Göster Gününü ve Şapşal Kahramanlar gibi filmleri önerebiliriz.

Komedi korku alt türü ise korku filmlerine atfedilen sıradan karanlık temaların ve seyirciyi korkutma taktiklerinin mizahi bir yaklaşımla ele alındığı film türüdür. Bu tür filmler genellikle Çığlık, Genç Frankenstein ve Perili Köşk gibi filmlerde kullanılan mantıksız korku klişelerini kullanırlar. Bu türde bulunan ve Kurtadam Londra’da gibi bazı filmler ise çok daha ince işlenir ve parodiden çok uzaktır. Bazılarıysa şiddete yönelik olur ve 1881’de yayınlanan Şeytanın Ölüsü, 1985 yılında yayınlanan Çalınmış Ruhlar, 1992’deki Yaşayan Ölü ve 2004 yılındaki Korku Kulubü filmleri gibi kanlı sahneler içerir.

Komedi gerilim alt kategorisindeki filmler gerilim ve korkuyu aynı anda seyirciye yansıtmak ister. Bu filmlere verilecek çok fazla örnek bulunur ancak en iyilerinden bir kaçı Yıkılış, Öldüren Şüphe, Kiss Kiss Bang Bang, Brüj’da, Bay ve Bayan Smith, Romantik Katil ve Sıska Adam filmleridir. Bu saydığımız filmlerin bir kısmı oscar almış ya da aday görterilmiş ve bir çok farklı sinema ödülüne layık olmuş filmlerdir.

Komedi filmlerinin en sevilen alt kategorisi ise fantazi komedidir. Bu filmlerde büyü, doğa üstü güçler ya da mitolojik varlıklar ön plandadır ve bunların hepside mizah için kullanılır. Bilim kurgu komedi türünde adındanda kolayca anladığınız üzere komedi, bilim kurgu ile harmanlanır. Askeri komedi filmlerinde ise film tamamen ordu veya askerlerin yaşadığı komik olaylarla ilgilidir. Bu film türünün ortaya çıkmasının nedeni ise savaşın zaten oldukça ciddi bir durum olması ve savaşın verdiği ağırlığı sanat yardımı ile nebzede olsa hafifletmektir.