Koltuklarına yapışan CHP yönetimi!

Koltuklarına yapışan CHP yönetimi!
7 Ağustos 2018 08:17

CHP’nin oyunun 24 Haziran seçimlerinde  22.6’ya gerilemesiyle CHP tabanında büyük bir hayal kırıklığı yaşandı.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

CHP Genel Başkanı ve MYK yönetiminin kurultayı toplayıp güven tazelemek yerine “Gündemimizde kurultay yoktur” açıklaması CHP’den beklentisi olanlarda şok etkisi yarattı.

 

CHP kurultay delegelerinin CHP’deki beklentiyi karşılamak adına başta Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimine güvensizlik oyu vermek amacıyla başlattıkları olağanüstü kurultay için imza süreci, düzenledikleri çağrı belgesiyle başladı. İmza sayısı on beş gün içerisinde 632’ye ulaştı.

 

Olağanüstü kurultay için notere verilen 632 ıslak imzalı belge, çağrı heyetinden CHP  PM üyesi Gaye Usluer, Bilecik milletvekili ve önceki dönem TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün ile beraberindeki heyet tarafından bugün saat 16:00’da CHP Genel Merkezi’ne teslim edildi.

 

CHP Genel Başkanı’nın noter tasdikli imzaları teslim almasıyla 45 gün içerisinde tüzük gereği olağanüstü kurultayı toplaması gerekir.

 

Ancak görüyoruz ki CHP bu seçim yenilgilerinin nedenlerini masaya yatırmak için en yetkili organ olan kurultayı toplamak yerine kurultayı yapmamak için adeta direniyor.

 

Kurultay çağrı heyetinin çağrısına uyarak imza veren delegelere belediye meclis üyeliği, belediye başkan adaylığı, ilçe binası satın almak, CHP’li belediyelerde iş vaadiyle, ilgili delegelerin belediyelerde çalışan yakını varsa işten çıkartılma tehdidi gibi borsa misali vaatler ve tehditler at başı gidiyor.

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu dokuz  seçim kaybetmesine rağmen hala, “Gündemimizde kurultay yok, partiyi yerel seçimlere hazırlıyoruz” diyerek CHP tabanında akıl tutulmasına sebep oldu.

 

CHP Genel Sekreteri Sayın Akif Hamzaçebi, AYM kararını örnek göstererek “Olağanüstü kurultay için imza veren delegelerin imzalarını geri çekebileceğini belirterek kurultaya gerek olmadığını” söyleyebiliyor. Ancak imzasını geri çeken delegeye verilen vaatlerin ahlaki boyutunun CHP tabanında infiale yol açacağını ön görmeden sadece kendi koltuğunu düşünüyor.

 

MYK üyeleri Bülent Tezcan, Tekin Bingöl ve Tuncay Özkan, koltuklarını korumak için çırpınıp “Gündemimizde kurultay yok, CHP’ye vizyon belgesi hazırlıyoruz” sözleriyle CHP tabanına üç maymunu oynuyorlar.

 

Hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale milletvekili Muharrem Erkek  son günlerde yaptığı açıklamalarla ünlenen bir isim.  Hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmasına rağmen koltuğunu kaybetmemek için delegeden gelen sese kulaklarını tıkamış halde..

 

Genel Sayman Haluk Koç, seçim sürecinde mali yardım isteyen CHP örgütünü azarlayarak il ve ilçe başkanlarına “Paramız mı var, olanla yetineceksiniz” şeklinde sert bir tutum sergilerken; geldiğimiz bu günlerde olağanüstü kurultay için notere giden delegelere, il ve ilçe başkanları aracılığıyla ve bir çoğunu da bizzat kendisi arayarak “Örgütlerin tüm mali sıkıntılarını çözelim, yeter ki bizi koltuklarımızdan uzaklaştırmayın”  şeklindeki tavrıyla kesenin ağzını açıyor.

 

Geri kalan MYK üyelerinin zaten ismi cismi yok. Ancak bu günlerde seçim dönemlerinde hiç gitmedikleri Erzurum, Ağrı, Batman, Kırşehir, Bayburt gibi CHP’nin sıfır oy aldığı ama maşallah delegesinin bereketli olduğu illerde delegelerle akşamları aynı masaları paylaştıklarını görüyoruz.

 

Grup başkanvekilleri Engin Özkoç, Engin Altay ve Özgür Özel’e gelince… Bu isimler de maşallah illerinde sokakta yürüyemeyecek durumda olmalarına ve illerindeki il başkanları ile kurultay delegelerinin tamamının olağanüstü kurultay için imza vermesine rağmen ekranların karşısına çıkarak “Kurultaya gerek yok” yüzsüzlüğünü gösterebilmekteler.

 

Milletvekillerinin büyük çoğunluğu önseçime girmeden Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun iki dudağının arasından seçildikleri için CHP Genel Başkanı ve yönetimine kapı kulluğuna devam ediyor ve “Kurultaya ne gerek var” ifadesini kullanıyorlar.

 

Ey CHP yönetimi, halka rağmen siyaset yapma anlayışından vaz geçin.

 

Sokağın sesini dinleyin.

 

Seçilmiş 1065 kurultay delegesinin 632’si CHP tüzüğünün hükmü gereği, olağanüstü kurultay için on beş gün içerisinde yeter sayıda imza toplayıp CHP’nin yerel seçimlerden önce silkelenerek kendine gelmesini istiyorsa bu sokağın sesidir. Yerine getirilmelidir.

 

Bu çağrıya CHP yönetiminin duyarsız kalması durumunda önümüzdeki yerel seçimlerde CHP duvara toslar ve bunun bedelini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile şu anki CHP yönetimi ağır olarak öder.

 

Halkın Habercisi olarak hatırlatıyoruz.

 

1111