Kök Hücre İle Yapılan Saç Ekimi

Kök Hücre İle Yapılan Saç Ekimi
27 Ağustos 2020 23:24

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile saç ekimi için pek çok yöntemler geliştirilmiştir. Bunlardan birisi de kök hücre ile yapılan saç ekimi yöntemidir. Bu saç ekiminde kök hücrelerin potansiyel üreme ve büyüme niteliğinden faydalanılarak, saç büyümesi sağlanmaktadır. Teknik, esas olarak saç tellerinin tekrar meydana getirilmesini ve saç dökülmesi görülmekte olan alanlarda yeni hücrelerin oluşturulmasını sağlamaktadır.

 

 

Böylece saç ekimi yapılacak alana enjekte edilmiş olan kök hücre, ölü ya da hasar görmüş olan saç foliküllerini tekrar aktif hale getirmektedir. Kök hücre saç ekimi, hem erkeklerde, hem de kadınlarda kullanılabilen; saç dökülmesini yavaşlatmak, iyileştirmek veya ortadan kaldırmak için tercih edilen bir tekniktir. Saç ekimi ardından gür ve güçlü saçlar elde edilmesini sağlayan kök hücre kullanımı, sonuç kısmında yüksek verim elde edilmesini sağlamaktadır.

Saç Ekiminde Kök Hücre Kullanılması

Saç ekim operasyonunda kök hücre kullanımı, özellikle ileri derecede olan saç dökülmelerinde, saç ekimi yapılacak kişinin kendi kök hücreleri kullanarak yapılan bir tür ekim şeklidir. Kök hücre ile saç ekimi operasyonunda, kök hücrelerin dokuyu büyütme ve çok sayıda farklı hücreye ayrılabilme niteliklerinden faydalanılmaktadır. Böylece kök hücreler, saç dökülmesi yaşanan alanda yeni hücreler üretebilmek için bölünerek, bu şekilde saç tellerini tekrar meydana getirmektedir.

Kök Hücre Saç Ekiminde Nasıl Kullanılır?

Saç ekiminde kök hücre kullanılması, herhangi bir dikiş gerektirmemekte, iz bırakmamakta ve hızlı bir iyileşme süreci oluşturmaktadır. Bu yöntemde ihtiyaç duyulan kök hücreler, kişinin kulağının arkasından küçük bir yağ dokusu elde edilmesi ya da az miktarda kan alınmasıyla sağlanmaktadır. Ardından bu örnek, laboratuvar koşullarında hücre çoğaltma işlemine sokulmaktadır. Bu işleme santrifüj adı da verilmekle beraber, bu işlem ardından söz konusu sıvı mikro enjeksiyon tekniği kullanılarak saç ekiminin yapılacağı alana enjekte edilmektedir. Bundan sonra ise saç ekimi başlamaktadır.

Kök hücre ile yapılan saç ekimi işleminde, FUE saç ekim yöntemi kullanılmaktadır. Saç ekimine geçmeden önce, kişinin daha rahat etmesi ve operasyonun daha iyi geçmesi amacıyla lokal anestezi yapılmaktadır. Bundan sonra saçların çıkışına ve köklere dikkat ederek, yeni kanallar açılmaktadır. Kök hücre kullanımı, cilde ekilmiş olan saçların tutunabilmesini ve beslenebilmesini arttırmaktadır. Böylece saç işlemi sonucunda alınacak olan verim arttırılmaktadır.

Lokal Anestezi Nasıl Uygulanır?

Lokal anestezi uygulanırken, iğneli ve iğnesiz lokal anestezi olarak tercih edilmektedir. İğneli lokal anestezide madde, iğne yardımıyla operasyon yapılacak olan alana enjekte edilmektedir.

İğnesiz lokal anestezide ise, anestezi maddesi bir cihaza konulmakta ve basınçlı püskürtme şeklinde deri altına nüfuzu sağlanmaktadır. Bu yöntem miktar olarak daha az anestezi maddesi kullanmakta ve daha geniş bir alana etki etmektedir.

Kök Hücre Kimler İçin Tercih Edilmektedir?

Saç ekiminde kök hücre tercih edilmesi, yaş farkı olmaksızın her erkek ya da kadına uygulanabilmektedir.

Canlı hücreler olan kök hücreler, bölgeye uygulanmaları ardından bölünmeye başlayarak, söz konusu alanda bir canlandırma başlatmaktadır. Böylece saçların seyrelmiş olduğu bölgelerde tekrar canlandırma sağlamaktadır. Ön saç çizgisini gençleştirici bir etkisi bulunan kök hücre ile yapılan saç ekimi, saçlara doğal ve genç bir görünüm vermektedir. Saç dökülmesi oluşmayan bölgelerde de saç köklerini besleyen kök hücre yöntemi, saçları hem güçlendirmekte, hem de buralarda da saç kökleri meydana getirerek ilerleyen dönemlerde olası dökülme tehlikesini de azaltmaktadır. Bu işlem ardından alınmakta olan sonuçlar, saç ekim operasyonunun gerçekleştirildiği ay içerisinde kendisini göstermektedir.

Kaynak: hermest.com.tr