Koinbox Cevaplıyor: Altcoin Nedir?

Koinbox Cevaplıyor: Altcoin Nedir?
17 Eylül 2020 09:00

Bitcoin’in ortaya çıkışı ile beraber kripto para piyasalarında günden güne yeni altcoinler ortaya çıktığını görüyoruz. Peki nedir bu altcoin? Koinbox olarak bu yazımızda altcoin hakkında bilmeniz gereken bütün bilgileri sizler için hazırladık.

 

 

Altcoin Nedir?

Altcoin için Bitcoin’in yanı sıra bütün kripto para birimleri olarak kısa bir tanımlama yapabiliriz. Altcoin aslında ‘Alternative Coin’ de denilen alternatif coin tabirinin bir kısaltmasıdır. Bu tabir ise Bitcoin’e alternatif olarak üretilmelerinden dolayı verilmiştir. Tıpkı Bitcoin gibi Blockhain yani blok zinciri teknolojisine sahip olan altcoinler, hız veya gizlilik gibi birçok çeşitli özelliklere sahip olabilir ve bu özellikleri ile piyasadaki durumları doğru orantılıdır.

 

 

Altcoinlerin Ortaya Çıkma Nedenleri Nelerdir?

Altcoinlerin ortaya çıkmasının altında yatan en önemli neden, Bitcoin’e nazaran daha kolay üretim şansı sunulmak istemesidir. Özellikle Bitcoin’in madenciliğinin oldukça güç bir işlem olması nedeniyle altcoinlerin daha kolay bir üretime sahip şekilde ortaya çıkarılmasını sağlamıştır.

Bir diğer neden ise kripto paraların daha iyi bir hale getirilmek istenmesidir. Altcoinlerin büyük bir kısmı Bitcoin’in sahip olduğu niteliklerin geliştirilmesini amaçlayarak oluşturulmuştur. Bunun yanı sıra bazı altcoinler de Bitcoin’in olan özellikleri yerine olmayanlarını hedef almıştır. Bitcoin’de bulunmayan özelliklerin denenmesi ile piyasaya yeni bir yön vermeyi amaçlamıştır.

 

En iyi Altcoinler Hangileridir?

2020 yılında yapılan araştırmalara göre yatırım tavsiyesinde bulunan altcoinler şunlardır:

 

Ethereum

Ethereum, 2013 yılının son demlerinde ortaya çıkan bir kripto paradır. Yarı Rus Yarı Kanadalı olan yazar ve programcı Vitalik Buterin tarafından kurulan Ethereum, diğer altcoinlerden ayrı bir kefeye konularak, blokchain zincirinde önemli gelişmeler yaratmak ve kullanım alanlarını genişletmek amacıyla kurulmuştur.

Yazımızı yazmış olduğumuz sırada 378,04 USD değeri olan Ethereum’un, uzmanlar tarafından 2020 senesinde yatırımcısına oldukça iyi kazançlar sağlayacağı öngörülüyor. Ayrıca birtakım analistler tarafından ileriki zamanlarda Bitcoin seviyesini yakalayabileceği de söylense de bunlar sadece bir iddia olarak kabul edilmeye devam ediyor.

 

Litecoin

Litecoin, 2011 senesinde Google’ın eski bir çalışanı olarak bilinen Charlie Lee’nin geliştirdiği bir kripto paradır. Bu sistemin oluşturulmasındaki amaç ise Bitcoin’deki birtakım hataların giderilmesi olarak açıklanmıştır.

Şu sıralarda 50 USD seviyelerinde değeri bulunan Litecoin’in potansiyelinin bundan daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Altcoin yatırımı yapmak isteyenler için hem maliyeti hem de altyapısı sayesinde Litecoin’i tavsiye edebiliriz.

 

Ripple

Ripple da ileriki zamanlarda piyasada söz sahibi olması beklenen kripto paraların başında geliyor. 2012 senesinde Amerikan Ripple Labs tarafından geliştirilen bu sistem, şu an için 0,25 Amerikan Doları dolaylarında seyretse de sahip olduğu teknolojinin özellikle bankalar tarafından büyük ilgi görmesi onu ileride daha büyük bir rolde görmemizi sağlayabilir.

 

Sitemizi ziyaret ederek en güncel Bitcoin fiyatı ve kripto para haberleri hakkında detaylı bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.