Kodlama Öğrenmeye Okul Öncesinde Başlıyoruz

Kodlama Öğrenmeye Okul Öncesinde Başlıyoruz
22 Ocak 2019 13:41

21. yüzyıl becerileri artık çok sık duymaya başladığımız bir terim oldu. Özellikle çocuğu olanlar için bu terimi duymak çok daha kolay. Veliler çocuklarının gideceği okulları, kursları seçerken bu kurumlarda çocukların 21. Yüzyıl becerilerini geliştirecek eğitimler veriliyor mu araştırıyorlar.

 

 

Nedir peki bu 21. Yüzyıl becerileri? Nasıl Kazanılır? Nasıl geliştirilir? 21. Yüzyıl becerileri deyince ilk akla gelenler eleştirel düşünme, problem çözme, yaratıcılık, yenilikçilik, üretkenlik, teknolojik adaptasyon, liderlik, sorumluluk olarak sınıflandırılabilir.

 

Bu becerileri kazanmak için farklı okullarda farklı eğitim modelleri var.  Bu modellerden biriside Türkiye’de çok fazla duyduğumuz Robotik ve Kodlama. İlerleyen yıllarda adını çok daha fazla duyacağımız robotik ve kodlama artık Türkiye’de eğitim veren kurumlarda olmazsa olmazlardan.

 

Bugün sizlere özellikle okul öncesi gruplarda robotik ve kodlama neden önemlidir? Nasıl verilir? Neler kazandırır? Konularında bilgi vermeye çalışacağız. Çocuklarımızın 4 yaştan itibaren kodlama eğitimi alabileceğini biliyor muydunuz? İlk bakışta biraz ütopik gözükse de bu doğru. Okul öncesinde başlayan robotik kodlama ile çocuklarımız gerek ekransız Bee Bot, Botley gibi kodlama araçları ile gerekse ekran ile verilebilecek Scracth Jr gibi kodlama araçları ile kodlamanın temellerini almaya başlarlar.

 

Küçük yaşta robotik ve kodlama ile tanışan çocuklar programlamanın temellerini öğrenirken, makinaların nasıl çalıştığı gibi konularda bilgi sahibi olurlar ve problem çözme becerisi, işlerin planlanması,  farklı düşünme gibi 21. Yüzyıl becerileri kazanıp kendilerini geliştirirler. Okul öncesi dönemde çocuklara verilmesi gereken renkler,sayılar,meslekler,İngilizce terimler gibi birçok kavram robotlar aracılığı ile çocuklara eğlenerek daha kalıcı olarak verilebilir.

 

r1