Kocaoğlu’ndan yeni açıklama

Kocaoğlu’ndan yeni açıklama
2 Eylül 2013 23:07

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Merkez tarafından aday adayları için belirlenen son başvuru tarihi 2 Eylül’ü erken bulduğunu söyledi.

Kocaoğlu, adayı CHP Genel Başkanı ve Genel Merkez’in belirleyeceğini, aday bildirimi için yasal süre bulunduğunu ve kendisine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Heykel Çalıştayı İnciraltı’nda başladı. Farklı ülkelerden 342 başvuru arasından seçilen 8 heykeltraşın yer aldığı ve mutluluk temasıyla gerşekleştirilecek çalıştayda yontu malzemesi olarak Muğla mermeri kullanılacak.

Aziz Kocaoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, belediyelerin yol, metro, asfalt, arıtma gibi yatırımları yapmak zorunda olduklarını, ancak bunların ne kadar çok yaparlarsa yapsınlar kültür ve sanata önem vermedikçe eksiklik olacağını söyledi. Türkiye’nin tek Avrupa’da sayılı Adnan Sanat Kültür Salonu’nu gerçekleştirdiklerini belirten Kocaoğlu, Anadolu’daki tek projesi Opera binası olarak hazırlanan Karşıyaka’ya yapılacak Opera’nın inşaat ihalesine yakında çıkacaklarını kaydetti.

Dünyaca ünlü Türk Şairi Nazım Hikmet’in ünlü ressam Abidin Dino’ya ‘Sen mutluluğun resmini yapabir misin Abidin’ dediğini hatırlatan Kocaoğlu, kendilerininde 8 heykeltraştan mutluluk temasıyla heykel yapmalarını istediklerini, heykellerin Kordon’un yeni düzenlmesinde sergileneceğini söyledi.

 

Kocaoğlu daha sonra Çalıştay’ın açılışını bir mermer blokuna ilk çekiç darbesini vurarak gerçekleştirdi.

TARİHİ ERKEN BULDUĞUM VE YETERLİ DONELERİ TOPLAYAMADIĞIM İÇİN BAŞVURU YAPMADIM

Başkan Kocaoğlu, Çalıştay açılışından sonra gazetecilerin CHP’de adaylık süresinin dolmasına karşın başvuru yapmaması ve sürece bekleyeceği açıklamasının ne anlama geldiği sorusunu yanıtladı. Kocaoğlu, “Başından beri söylediğim gibi Türkiye’nin şu anki koşullarında, İzmir için aday olmaktan öte süreci izlemek ve en doğru kararı vermek için; gerçekten herhangi bir siyasi mülahaza ya da arniyetle değil, karar veremediğim için, yeterli doneleri toplayamadığım için, tarihi erken bulduğum için süreci izlemeye karar verdim” dedi.

BİZE DÜŞEN NE İSE YAPMAYA HAZIRIM

Adayın kim olacağına CHP Genel Başkanı ve Genel Merkez’in karar vereceğine belirten Kocaoğlu, “Biz şu anda izliyoruz. Adaylara da sonsuz başarılar diliyorum. Kentimiz için hayırlı olsun. Önemli olan Ahmet’in Mehmet’in adaylığı değil, İzmir’e yaraşır, İzmir’e yakışır, demokrasinin Türkiye’de en çok geliştiği bu kentte CHP iktidarın sürmesi birinci hedeftir. Biz de bunun için çalışıyoruz, bu hedefe yürümek için bize düşen ne ise onu yapmaya hazırız” dedi.

GENEL MERKEZ’İN DEĞERLENLDİRMESİNİ BİLMİYORUM

Kocaoğlu, ‘Kendinize adaylık başvurusu için bir süre tanıdınız mı’ sorusuna ise “Süreci yaşıyoruz, süreç ne zaman kıvamına gelirse” yanıtını verdi.

AKP’nin adayının adaylık kararında etkili olup olmayacağı sorusuna “Herşey etkili olacak” yanıtı veren Kocaoğlu, yeterli doneden ne kastettiği yönündeki soruya ise “Zamanla ilgili, biliyorsunuz ülke bir süreç yaşıyor. Siyaset de bir süreç yaşıyor. Biraz daha süreci görmek istiyorum. Zaten yasal süreye de çok var ama bu arada yaşamak gerekiyor” cevabını verdi. Kocaoğlu bu tavrını Genel Merkezin nasıl değerlendiği sorusuna ise “Onu bilemiyorum” diye yanıtladı.