Kocaoğlu: Sezar’ın hakkını Sezar’a verin

Kocaoğlu: Sezar’ın hakkını Sezar’a verin
12 Eylül 2013 12:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, taksici esnafını, seçim öncesinde strateji, taktik veya mücadele biçimi olarak belediyeye ve bürokratlarına karşı aşırı bilgi kirlenmesi ve dedikodulara karşı uyardı. Kocaoğlu, “Hangi partiden olursanız olun. Sezar’ın hakkını Sezar’a verin” dedi.

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği toplantı salonunda düzenlenen İzmir Şoförler Odası’nın taksi çağrı merkezi tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık İzmir’de 2 bin 800 taksiden bugüne kadar bin 600’ünün dahil olduğu uygulamada, müşterilerin (444 51 35) numaralı telefonla taksi talep ettiklerinde en yakın duraktan taksi yönlendirilmesini içeren sistemle Avrupa standardında uygulamaya geçtiklerini açıkladı. Anık, bu yöntemle yolcuların ücret tartışmasının sona erdiğini, yakıt ve zaman tasarrufu sağlandığını, trafiğin rahatladığını, kayıp eşya bulmanın kolaylaştığını, taksi şoförlerinin acil durumda bir düğmeye basarak polisin müdahalesinin sağlandığını belirtti.

 

SERTİFİKASI OLMAYAN ŞOFÖRE TAKSİ YOK

 

İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da, taksi şoförleri için bir şoför akademisi kuracaklarını açıkladı. Burada yabancı dil, davranış başta olmak üzere taksi şoförlüğüyle ilgili eğitimler verileceğini, sertifika alanların taksi sahiplerine şoför olarak önerileceğini belirten Mutlu, “Eğitim almayan şoförü taksiye bindirmeyeceğiz. Mutlaka sertifikası olacak” dedi.

 

KOCAOĞLU: “BELEDİYESİ BÖYLE; ELEMANI ŞÖYLE DİYORLAR”

 

Başkan Aziz Kocaoğlu, ise konuşmasında taksilerden seçim sürecine yönelik bir uyarı ve istekte bulundu. Kocaoğlu şöyle konuştu:

“Kimseden destek istemiyorum. Aşırı bilgi kirlenmesi ve dedikodu var. Strateji, taktik veya mücadele olarak diyelim. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik, söylenenler yapışmadığı için beni biraz kenarda tutarak ‘belediyesi şöyle, elemanı böyle’ falan diyorlar. Bunlara karşı bilinçli olmamız lazım. Türkiye’de 150 yıllık belediyecilik tarihinin en büyük sıkıntısını yaşamış, üzerinden defalarca silindir geçmiş bir belediyeyiz. Allah’a şükür bizde bir şey yok. Bunun hesabını iki senedir veriyoruz. Bürokratlarımızda da bir sıkıntı yok. Becerikli olmak ayrı şey, çalışıp dürüst olmak, namusuyla kurallara uygun çalışıp göğsünü gere gere çalışmak ayrı. Toplam 300 tane üst düzey yöneticisinin ifadesinin alındığı, 130 tane üst düzey yöneticisinin mahkemeye verildiği, 50- 60 tanesinin 22 aya varıncaya hapishanede tutuklu tutulduğu bir belediye ayakta kaldı. Bu durum içeriye girmeyen arkadaşlarımızın 2- 3 misli mesai vermesinden, bizim de onların yanında canhıraş durmamızdan kaynaklanıyor.”

 

SEZAR’IN HAKKINI SEZAR’A

 

Kocaoğlu, göreve geldiğinden beri doğalgaz çalışmalarının sürdüğünü söyledi. İZSU olarak alt yapıdan hiç çıkmadıklarını, kanalizasyon, asbestli borular, su tesisatı, ayrıca aydınlatma kablolarının yeraltına alınmasının gerçekleştiğini söyledi. Kocaoğlu şöyle devam cetti:

“Kentin altyapısını kazmak için, yapmak için, kapatmak için para harcıyorsun. Asfalt için kaldırım için para harcıyorsun. Bu kadar altyapı yatırımına girdiğin için ister istemez her kentte yaşayan vatandaşlarımız, özellikle de o yolu en fazla kullanan taksici esnafı sıkıntı çekiyor. Ama kentin altyapısını yapmadan, çevre yatırımlarını yapmadan, yani altı döşemeden üstünü süsleyerek pazarlayamazsınız. Kente insan, turist getiremezsiniz. 10 senedir altyapıyla mücadele ediyoruz. Metropolü büyük oranda tamamladık diğer ilçeleri de toparladık. Sizden ricam Sezar’ın hakkını Sezar’a verin. Ne düşünüyorsanız, hangi siyasi görüşten olursanız olun ama, bu belediyenin canhıraş bir şekilde bu kentin kalkınması için, bu kentin insanın mutluluğu için çalıştığını bilin.”