Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hastalara ‘Müzekoterapi’

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hastalara ‘Müzekoterapi’
24 Şubat 2015 18:03

Kocaeliİ Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı’na bağlı İzmit Rehabilitasyon Merkezi’nde (İREM) felç geçirmiş yetişkinlerle, Serebral Palsi (SP) hastası çocuklara ‘Müzikoterapi’ programı ile tedavi uygulanmaya başlandı. Bu uygulamaya katılan hastaların gerçekleştirdiği dans ve müzik etkinliği ilgiyle izlendi.

 

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğıe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili İbrahim Karaosmanoğlu, Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Vali Yardımcısı Doç. Dr. Adnan Çimen, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, akademisyenler ile hasta ve yakınları izledi. İREM’de tedavi gören felç geçirmiş yetişkin hastalardan ve serebral palsili çocuklardan oluşan 25 kişilik grup, eğitmenleriyle birlikte bir yıldır sürdürdükleri ‘Müzikoterapi’ programı kapsamında hünerlerini sergiledi. Eğitmenlerden Beril Melina Dursun’un piyano resitali ile başlayan etkinlikte söz alan Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nigar Dursun, Müzikoterapi’nin kısaca müzik ile tedavi, hastanın ruhsal ve fiziksel sağlığını korumak için müziğin kullanılmasını kapsayan bir program olduğunu söyledi.

 

Tango ve salsa gösterileri ile çocuklardan oluşan ‘Pediatrik Müzikoterapi’nin gösterisinin ardından etkinlikte Türk Sanat Müziği Korosu sahne aldı. Etkinlik sonunda konuşan Rektör Prof. Dr. Hülagü, emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Hastaların sorunları ile bütünleşen bir üniversite olarak, hocalarımızın bu hassasiyetinden dolayı onlara teşekkür ediyorum. Bu tür programların da devamını diliyorum” dedi.

 

Etkinlik sonunda, programa destek veren gönüllü eğitmenlere plaket verildi.

 

İZMİT (Kocaeli), (DHA)