Koca: Aşıyı vatandaşın riskine, yaşına, hastalık durumuna göre yapacağız, sınıfına göre değil

Koca: Aşıyı vatandaşın riskine, yaşına, hastalık durumuna göre yapacağız, sınıfına göre değil
17 Aralık 2020 07:59

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısıyla ilgili yöneltilen “Elitler ve halk diye bir ayrımınız olacak mı?” şeklindeki soruya “Vatandaşın riskine göre, yaşına göre, hastalık durumuna göre aşıyı yapacağız. Sınıfına göre değil. Böyle bir şey asla söz konusu olmayacak” yanıtını verdi.

 

 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yürütülen aşı çalışmalarıyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

Sözlerine “Aşı öncelikle iktidara yakın olanlara yapılacak şeklindeki akla ziyan yorumlara da değinmeden geçemedim. İlk olarak tedbirlerin etkisini gösterip göstermediğini sordum” diye başlayan Selvi, şöyle devam etti:

“Sağlık Bakanı Koca, ‘Alınan tedbirlerin etkisini bu hafta sonu ve gelecek hafta göstermesini bekliyoruz. Son dönemde Ankara ve İstanbul’da düşüşü gördük. Hatay, Adana, Maraş, Samsun, Ordu, Karadeniz bölgesi, Antalya, Akdeniz bölgesinde artış hızı biraz düşmeye başladı. Ama belirgin bir düşüş daha görmüş değiliz’ diye yanıt verdi.