Koç: Başbakan kapana kısıldı

Koç: Başbakan kapana kısıldı
11 Eylül 2013 15:26

CHP Sözcüsü Haluk Koç, MYK toplantısı arasında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

 

 

CHP’li Haluk Koç, Hatay’da Ahmet Atakan’ın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada; “Biri kurşuna atlıyor, kafasını kurşuna getiriyor, öteki damdan atlıyor düşüyor. Bu açıklamalar karşısında daha önce yapılan açıklamalardaki saçmalıklar gözönüne alındığında Ahmet’in ölümüyle ilgili ‘Düştü de öldü’ açıklaması insanlarda çok ciddi soru işaretleri oluşturuyor” dedi.

 

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP Genel Merkezi’nde yapılan MYK toplantısı esnasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ahmet Atakan’ın ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, toplumda korkunun hakim olduğunu öne süren CHP’li Koç; “İşin ilginç tarafı yönetenlerde de bir korku havası, hoşgörüsüzlük hakim. Eleştiriye tahammülsüzlük artık had safhaya ulaşmış durumda. ‘Herkes bana komplo kuruyor’ tarzında bir saplantı. Sonuçta yalnızlaşan bir Türkiye. Söyledikleri gibi değerli bir yalnızlık değil, ürkütücü ve korkutucu bir yalnızlık. Buna sık sık tanık oluyoruz ama Türkiye bir can daha yitirdi. Hatay’da Ahmet Atakan, kaybettiğimiz evlatlarımıza eklendi. Bu kaybettiğimiz çocuklarımız için bir damla gözyaşı, bir teessür ifadesi, bir baba vicdanından süzülecek iki damla gözyaşına tanık olmadık. Bir başsağlı dileği dahi ifade edilmedi. Biri kurşuna atlıyor, kafasını kurşuna getiriyor, öteki damdan atlıyor düşüyor. Bu açıklamalar karşısında daha önce yapılan açıklamalardaki saçmalıklar gözönüne alındığında Ahmet’in ölümüyle ilgili ‘Düştü de öldü’ açıklaması insanlarda çok ciddi soru işaretleri oluşturuyor. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde, korkuyla, vehimle, kuşkuyla barışçı, şiddet içermeyen, demokratik anayasal hakları olan gösteri yapma hakkını kullanan insanlara şiddete başvurulmadığı sürece hiçbir zaman polis tarafından şiddet uygulanmaz. 10 kişi elinde karanfille açıklama yapmak için yanyana geldiğinde, o 10 kişi bin kişi olmasın diye hemen gaz, cop, su, baskı, plastik mermi. Türkiye’nin cari açığı artıyor, ilerde hesaplamak lazım biber gazı ithalatından doğan faktörde var mı cari açığın artışında” diye konuştu.

 

 

CHP GENEL BASKAN YARDIMCISI VE PARTI SOZCUSU HALUK KOC

 

ÖLÜMPİYAT’ ÇALIŞIYOR BUGÜN

 

İstanbul’un 2020 olimpiyatlarına adaylığını değerlendiren Koç; “Türkiye’de ilk defa Taksim’de sıkılan gazlardan dolayı Kasımpaşa’da oynanan uluslararası genç milli takım maçına 1 buçuk saat ara veriliyor. Stada çöken gaz bulutu yüzünden. Ve bu ülke olimpiyat alacak. Hepimiz istiyoruz İstanbul’da olimpiyat yapılmasını. Ama bu tarzda yönetilen bir Türkiye’de olimpiyat değil ‘Ölümpiyat’ çalışıyor bugün. Belki destan yazan polisler atacılıla birinci olurlar ‘Ölümpiyat’ta” dedi.

 

BAŞBAKAN ÜLKENİN DEĞİL, KENDİ SİYASİ ÇIKARLARI İÇİN ADIM ATABİLİR

 

CHP’li Koç, demokratikleşme paketinin Başbakan’a sunulduğunu hatırlatarak şunları söyledi; “Başbakan sihirbaz mı Başbakan torbadan tavşan mı çıkaracak Ne bekliyorsunuz Başbakan’ın demokrasi anlayışı belli Kendi siyasi çıkarları neye müsade ediyorsa o yönde bir adım atabilir ancak. Başbakan’ın söyledikleri, yaptıkları değerlendirildiğinde bu beklentilerin ve ihtirasların şekillendirdiği bir kimlikten demokratikleşme çıkmaz. ‘Paket açıklanacak filan’ geç onları. Adım atabilir mi, irade geliştirebilir mi  Mümkün değil. Başbakan bundan sonra ülkenin çıkarları için değil, kendi siyasi çıkarları için adım atabilir. Başbakan’dan demokratikleşme beklemek, yaz ortasında kar yağar mı diye dua etmeye benzer.

Ankara’da yapılması planlanan cami ve cemevinin birlikte bulunduğu kompleksi değerlendiren Koç; Farklı inançtan olan yurttaşlarımızın birlikte barış içinde yaşamalarının yolu, ‘devlet dairesi gibi’ ibadet kompleksleri oluşturmak değil, herkesin hakkı olanı hakkı olana teslim etmekten geçer” ifadelerini kullandı.

 

CHP sözlüsü Koç, Suriye’de savaş isteyen 1 buçuk insan kaldığını savunarak; “Biri anladınız, yarımı da anladınız siz. Ötekine yaptığı bu kadar hatadan sonra tam insan diyemiyorum çünkü. Başkan Obama dahi, Başkanlık yetkisi dışında Temsilciler Meclisi’ne gitmeyi erteledi. Fransız halkının yüzde 68’i istemiyor. Türk kamuoyu da öyle. Geriye kaldı 1 buçuk insan, ‘savaşta savaş’ diyen. CHP olarak başından itibaren Suriye’de çatışan tarafların yanında olmadık, Suriye halkının yanında olduk. Sokaktaki çiftçiye, şehit babasına, gazeteciye fırça atıyorsun. Senin fırçaların meşhur. Dön, seni bu duruma sokan Dışişleri Bakanı’na iki kelime laf söylemeyecek misin” diye konuştu.

 

CHP’nin Mısır’daki temaslarına hükümet tarafından gelen eleştirelere yanıt veren CHP’li Koç, toplantıyı şöyle sonlandırdı; “Eliniz nasır tuttu diktatör eli tutmaktan şimdiye kadar. Gazze’de Abbas’ı dışlayıp bir tek Hamas’la mezhepdaşlık uğruna ilişki kurup Gazze’yi de Filistin’i öksüz bırakan sizsiniz. Kaddafi’nin çadırına ödül almaya, ayaklarınız vücudunuzun en arka yerine değerek koşan da sizsiniz. Suriye’deki çatışma başlamadan önce yine tek parti rejimi vardı. O zaman Esed değil Esad’dı. El Beşir’in dostu sensin.”