Kobani’ye yardım edilmesini isterim

Kobani’ye yardım edilmesini isterim
30 Eylül 2014 17:30

2 Ekim’de TBMM’ye gelecek tezkereden bu Hükümetin asıl arzusunun Ortadoğu’da kendi geri zekalı ve gerçekleşmesi mümkün olmayan tasavvurlarını gerçekleştirmek için sağlanmasını istedikleri askeri güç ve de Esad’ın yıkılması olduğunu biliyoruz.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

Türk Genelkurmayı’nın ve Türk Ordusu’nun ise, Ortadoğu’da bir devletin egemenliğinin bu şekilde yok edilerek, ortaya IŞİD gibi vahşi grupların çıkmasına neden olmak gibi ne bir zihniyeti, ne bir isteği ne de bu tür birşeye genetik bir yatkınlığının olmadığını tahmin edebiliyorum.

 

TSK da hem kendi içinde hem de mevcut Hükümet ile birçok değerlendirme yapmıştır, ki, TSK’nın bazı iç mülahazalarını da kimseyle paylaşacağı kanısında değilim.

 

Ve, bu tezkere meselesi birçok mülahazanın çaprazından geçmesi gereken bir konu.

 

Ve, şimdi o çapraz mülahazaların dışında ve içinde bulunduğu komplex çerçeveden yalıtarak bir hususa değinmek istiyorum.

 

Kobani ve coğrafi olarak iyi tanımadığım ancak ağırlıklı olarak Kürtlerin doğal olarak yaşadığı görülen ve IŞID saldırı9s altında bulunan ve an itibari ile çok göç verme eğilimi taşıyan yerleşim birimlerinde TSK’nın IŞİD karşıtı bir yardım vermesini bir Türk vatandaş olarak isterim.

 

Bu isteğimin birkaç sebebi var…

 

Şöyle ki…

 

1-IŞİD’ın Ortadoğu’da yayılmasını ve toprağa kök salmasını istemiyorum, daha doğrusu doğmadan ölmesinin insanlık için faydalı olacağı kanısındayım.

 

2-Kobani ve benzeri yerleşim birimlerindeki halkın seküler bir yaşam tarzına uygun olduğunu ve Ortadoğu’da seküler yaşam tarzına uygun tüm halk gruplarının desteklenmesi ve onlarla iyi ilişkiler kurulmasının faydalı olacağını düşünüyorum.

 

3-Bu halk gruplarına yardım edilirken Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak egemenliğinin sınırlarına zarar verecek bir davranışa mahal verilmemesini ama Türkiye’nin toprak ve devlet egemenliğini koruma ile sınırımızın hemen ötesindeki halk gruplarına yardımın çelişmeyeceği bir çizginin bulunabileceğini sanıyorum.

 

Mevcut Hükümetin tasavvurları doğrultusunda hiçbir tezkerenin Türkiye Büyük Mİllet Meclisi’nden geçmeyeceğine olan inancım ise halen tam.

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Eski camlar bardak oldu
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor