Kobani’de yaralanan firari PKK’lı öldü

Kobani’de yaralanan firari PKK’lı öldü
24 Ekim 2014 17:09

Bingöl Bingöl M Tipi Cezaevi’nden geçen yıl firar ettikten sonra yakalanan PKK’lıların arasında yer alan ve 6 ay önce tahliye edilen 28 yaşındaki Baran Günana, Suriye’nin Kobani kentinde katıldığı YPG saflarında IŞİD militanları ile girdiği çatışmada yaralandı. Tedavisinin sürdüğü Adıyaman’da hayatını kaybeden Günana’nın cenazesi, yapılan otopsinin ardından memleketi Kars’a gönderildi.

 

Şanlıurfa Harran Üniversitesi öğrencisi iken tutuklandıktan sonra Bingöl M Tipi Cezaevi’ne konulan ve geçen yıl 25 Ekim’de 17 PKK’lı ile birlikte kazdıkları 80 metre uzunluğundaki tünelden kaçan Baran Günana, 16 mahkumla birlikte yakalandıktan sonra 6 ay önce tahliye edilmişti. Tahliye edildikten sonra geçen Haziran ayında Kobani’ye geçerek YPG saflarına katılan Günana, geçtiğimiz günlerde IŞİD militanları ile girdiği çatışmada ağır yaralandı. Önce Şanlıurfa’ya, daha sonra da Adıyaman’a getirilen Günana, tedavisinin sürdüğü Adıyaman Eğitim ve araştırma Hastanesi’nde dün gece öldü.

 

Günana’nın cenazesi, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından teslim alınarak toprağa verilmek üzere Kars’ın Susuz İlçesi’ne götürüldü.