Kobani’de sokak savaşı sürüyor

Kobani’de sokak savaşı sürüyor
28 Kasım 2014 16:00

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nin karşısında bulunan Suriye’nin Kobani kentinde kentindeki çatışmalar 75’inci gününde devam ediyor.

 

Kobani’nin doğu, batı ve güney bölgelerinde sokak çatışmaları devam ederken, IŞİD militanları batı bölgesinde Yumurtalık bölgesinde bulunan YPG mevzilerine topçu ve havan atışları düzenledikleri görüldü.

 

Kobani’yi doğu, batı ve güneyden kuşatan IŞİD militanları ile peşmerge ve ÖSO desteğini alan YPG güçleri arasındaki çatışmalar 75’inci gününde de sürüyor. Doğu bölgesinde IŞİD ile YPG güçleri arasında aralıklarla sokak çatışmaları devam ederken, Kobani’nin batı ve güneyin de ise IŞİD militanları, Yumurtalık bölgesinde bulunan YPG mevzilerine yönelik havan ve top atışları yapıyor. Gün boyu Kobani semalarında keşif uçuşu yapan ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelere ait savaş uçakları ise zaman zaman belirlenen IŞİD mevzilerini hedef alıyor. Kobani’den yükselen yoğun duman Türkiye tarafından da görülüyor.

 

KADRİYE ORTAKAYA ADINA ÇADIR KENT AÇILDI

 

6 Kasım’da sınırı geçtiği sırada ölen ‘Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi’ üyesi Kadriye Ortakaya’nın adı 5 bin kişilik çadırkentte verildi. DBP’li belediyelerce Suruç’un Cumhuriyet Mahallesi’nde kurulan Kadriye Ortakaya çadırkentinde kalan Kobanili sığınmacılar güneşli havayı fırsat bilerek, çamaşırlarını leğenlerde yıkayıp tel örgülerine astılar. Kışın zor şartları altında kamp hayatına alışmaya çalışan Kobanililer, biran önce IŞİD’in kentlerinden temizlenip evlerine geri dönmek istediklerini ifade etti.