Klima Kullanımında Arıza Tespitleri

Klima Kullanımında Arıza Tespitleri
21 Ağustos 2019 12:21

Arıza tespitini en iyi şekilde yapmak için tüm beyaz eşyalarda olduğu gibi, klimalarda da iç sistemini iyi bilmek ve arızayı iyi bir şekilde tespit ederek servis çağırmak gereklidir. Bazı arızalar hiçbir şekilde servis çağırmadan kendiliğinden atlatılabilecek arızalardır. Beyaz eşyalarda ve klimalarda arızaların önüne geçmek için mutlaka her yıl düzenli olarak bakımlarının yaptırılması gereklidir.

 

Klimalarda Uzaktan Kumanda Arızaları

 

Belki de klimalarda en sıkıcı arızalardan birisi olan uzaktan kumanda arızalarının birçok nedeni olabilir. Öncelikli olarak klimanın fişinin prize takılı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Kumanda üzerinde bulunan kilitleme yani lock basılı olup olmadığından emin olmak için kontrol edilmelidir. Kumanda içinde pillerin bitip bitmediği kontrol edilmelidir. Eğer piller dolu, klimanın fişi de takılı ise servisten destek alınmalıdır.

 

Klima Sesli Çalışma Arızası Oluşma Nedeni

 

Çalışma esnasında klimanın hava üfleme seviyesi çok sesli ise klimada sesli çalışma arızası oluştuğu akla gelmektedir. Genellikle klimanın sesli çalışması bir arıza olarak kabul edilmese de klima arızalarının oluşmasına neden olan kirli filtreler mutlaka sesli çalışma problemlerinde de gözden geçirilmelidir. Klima filtresini temizledikten sonra da eğer klima sesli çalışıyor ise mutlaka klima servisi çağırmak gereklidir.

 

Klimanın Zaman Ayarı Arızaları

 

Zaman ayarı yapıldıktan sonra klimanın bağlı bulunduğu şebekede elektrik kesintisi olup olmadığı gözden geçirilmelidir. Fişin takılı olup olmadığı gözden geçirilmelidir. Kumandada pil olup olmadığına bakılması gerekir. Sigortanın atıp atmadığı klimanın zaman ayarı arızalarında önemlidir. Yani elektrik bağlantısı ve elektrik ile irtibatın kesik olması klimanın zaman ayarı arızaların oluşmasına neden olabilir. Tüm bu etkenler gözden geçirildi ve halen klimanın zaman ayarı arızalı ise bir İzmir klima servisi desteği almak gereklidir.

 

Klima Hiç Çalışmıyor Arızası

 

Kullanıcılarına en çok huzursuzluk veren arıza çeşidi de bir dijital ve elektronik cihazın hiçbir şekilde çalışmamasıdır. Zira hiçbir şekilde bir cihazın çalışmaması cihazlar hakkında hiçbir bilgi edinilmemesine de yol açmaktadır. Klima kullanıcıları tarafından klimanın hiç çalışmadığı gözlemlenirse mutlaka elektrik bağlantılarının tümü gözden geçirilmesi gerekir. Elektrik bağlantıları gözden geçirildikten sonra da klima çalışmıyor ise mutlaka servis çağırmak gerekir.