Klasik otomobillerle haklarını haykırdılar

Klasik otomobillerle haklarını haykırdılar
27 Nisan 2015 17:36

Daha eşit ve adil bir toplum için bütün çocuklara farklılıklarıyla birlikte oldukları bilincini kazandırmak amacıyla engelli ve dezavantajlı çocuklar klasik otomobillerle oluşturdukları konvoyla haklarını haykırdılar.

 
Etkinlikte 7-12 yaş arası her engel gurubundan 20 çocuk ile dezavantajlı engelsiz 20 çocuk, kendilerine ait haklarını ifade ettikleri tişörtler giyerek kendileri gibi rengarenk klasik araçlardan seslerini duyurmaya çalıştılar.

 

 

İKOD-İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği ve Kadıköy Belediyesi’nin birlikte organize ettiği; “ Klasik Araçlarla Çocuk Hakları Farkındalık Sürüşü” 26 Nisan Pazar günü saat 13.00’de Kadıköy’de yapıldı. Klasik otomobillerle oluşturulan konvoy, sahil yolu üzerinden Bağdat Caddesi güzergahında ilerleyerek Kalamış’ta müzik eşliğinde verilen yemekle son buldu.

 

 

Etkinlik başlamadan önce bir araya gelen çocuklar, haklarının ne olduğu konusunda bir atölye çalışması gerçekleştirdiler. Sürüş esnasında yolculuk eden çocuklar engelli-engelsiz olarak eşleştirilerek dayanışma içinde olmaya yönlendirildiler.

 

 

‘Klasik Araçlarla Çocuk Hakları Farkındalık Sürüşü’ etkinliğinde tişörtlerin ve balonların üzerinde: “Ben Çocuğum Haklarım Var”, “Eğitim Görmek Herkesin Hakkıdır” ,“ Çocuk Aklı deme Çocuk Haklı”, “Çocuk Hakları İnsan Haklarıdır”, “Çocuk Haklarıyla Çocuktur.” “ Ben küçüğüm Çalışamam!” “ Yaşamak her çocuğun en temel Hakkı”, “ Yaşasın Tam ve Dengeli Beslenme” , “ İyi beslenmek her çocuğun hakkıdır”, “Oyun Oynama Hakkım Var. “ Bana sormadan benim hakkımda karar vermeyin.” Çocuk İşçiler Olmasın” ,“ Hepimiz Eşitiz” gibi yazılı sloganlar yer aldı.

 

 

Etkinlikteki amacın daha eşit ve adil bir toplum için bütün çocuklara farklılıklarıyla birlikte oldukları bilincini kazandırmak amacıyla engelli-engelsiz bir arada gerçekleştirmek için bu organizasyonun içinde yer aldıklarını söyleyen Kadıköy Belediye Başkan’ı Aykurt Nuhoğlu; Çocuklara ülkemizin geleceğini emanet edeceğimizi, her çocuğun da bu yüzden çok önemli olduğunun altını çizdi. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkan’ı Serkan Okay da; “Sosyal sorumluluk projeleri içinde yer almaktan her zaman mutlu olduklarını belirtti ve bir çocuğu gülümsetmenin bir ömre bedel olduğunu söyledi.

 

 

Etkinlik sonunda ise çocuklara, farkındalık sürüşünde kullanılan klasik araçların birer diecast modelleri armağan edilerek çocuklar mutlu edildi.