Kızlık zarı dikimi nedir?

Kızlık zarı dikimi nedir?
21 Nisan 2017 15:10

Kızlık zarının önemli olduğu toplumlarda ilk ilişki sırasında kızlık zarının yırtılarak kanama meydana gelmesi oldukça önemlidir.

 

 

 

 

 

 

Ancak bazı kızlık zarları yırtık olmasa bile ilişki sırasında kanama meydana gelmez. Bunun sebepleri arasında kızlık zarının çok elastik bir yapıya sahip olduğu için yırtılmaması veya kızlık zar dokusundaki kılcal damarların sayısının az olması yer alır. Herhangi bir nedenden dolayı kızlık zarı yırtılan kişilerin yeniden diktirmesiyle kızlık zarı eski dokusuna kavuşabilir. Bu durumda dikimden sonraki ilk cinsel ilişkide kızlık zarının yırtılması ve yeniden kanama yapması mümkün olabiliyor. Hemen hemen her büyük şehirde yaptırılabilen kızlık zarı dikimi İstanbul, Ankara gibi metropol kentlerde de hijyenik koşullar altında ve uzman hekim tarafından yapılabilmektedir.

 

 

 
Kızlık zarı dikimi kızlık testi esnasında ortaya çıkar mı?

 

 
Kızlık zarı dikimi sırasında iki farklı yöntem uygulanır. Geçici ve kalıcı olmak üzere ikiye ayrılan yöntemlerin ilki, yani geçici kızlık zarı dikimi evlenmeden 3-4 gün önce yapılır. Ancak kalıcı yöntem uygulanarak dikimi gerçekleştirilen kızlık zarlarında ne zaman ilişki yaşandığının önemi yoktur. İlk ilişki ile mutlaka kanama olur. Geçici kızlık zarı dikimi sonrası 3-4 gün içinde beraberlik olması gerekmektedir. İki farklı yöntemden hangisinin tercih edileceğine dair kararı da, doktorunuzla beraber almanız daha iyidir.

 

 

Hangi yöntemin uygulanması daha iyi olabilir?

 
Kalıcı onarım denilen kızlık zarı dikimi, geçici kızlık zarı dikimine göre çok daha zordur. Bu işlemi her doktor gerçekleştiremez. İşlem deneyim ve profesyonel yaklaşım gerektirir. Ancak sigara kullanmak, alkol almak, kabızlık sorununa sahip olmak veya akıntı gibi rahatsızlıkları bulunan kişiler için kalıcı kızlık zarı dikimi tedavisinin iyileşme sürecini uzatabilir. Kalıcılık şunu ifade eder; Dikimden sonra yıllar sonra olsa dahi girilecek ilk cinsel ilişkide bile kanama meydana gelebilir. Ancak geçici dikim için bunu söylemek mümkün olmaz ve hareketli bir yaşam içerisinde geçici dikilen kızlık zarının yırtılması mümkün olabilir, 3-4 gün içinde birliktelik yaşanmalıdır..
Kalıcı kızlık zarı dikimi sonrası hasta hemen günlük yaşantısına devam edebilir yıkanabilir, duş alabilir, yolculuk yapabilir. 1 ay boyunca denize – havuza girmemesini ve spor yapmamasını istiyoruz. Özellikle pilates, ata binme, bisiklete binme gibi aktivitelerden uzak durması gerekmektedir. 1 hafta boyunca pansuman yapılmaktadır. Detaylı bilgi için www.kizlikzaridikimiistanbul.org adresini ziyaret edebilirsiniz.