Kızıma nasihatımdır, ‘erkeklerden uzak dur’…

Kızıma nasihatımdır, ‘erkeklerden uzak dur’…
8 Mart 2016 11:31

Üstünde yaşadığı toprağa ANA adını veren, büyük bölümü “Cennet Anaların ayağı altındadır.”diyen bir inanca mensup insanların ülkesinde kadın olmak nedir?

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ H&H YORUM

 

 
Böyle bir başlangıçtan sonra; kadınların el üstünde tutulduğu, ülke yönetiminde etkin olduğu, şirketler yönettiği, çoğunluğunun üniversite bitirdiği, sanatta, siyasette hep en önde olduğu bir ülkeden bahsediyorum sanmış olabilirdiniz, eğer Türkiye’de yaşamasaydınız.

 
Hemen her gün yüzümüze en acıtıcı haliyle çarpan kadın öykülerinin içinde yoğruluyoruz. Medya kadın cinayetleriyle çalkalanıyor ve dini kurumlarla, sözde din alimleri her gün kadın cinselliği üzerinden saçmalamaya devam ediyor.

 
Erkek egemen bir toplumun erkek egemen dili, her gün kadınları yeniden ve yeniden indirgemeye devam ediyor. Her türlü cinsel küfür ve eylem kadının cinsel organı üzerinden gerçekleştiriliyor ve erkek penisi etken haliyle karşımızda dikiliveriyor. Kimse “İnsan olmak” demiyor, kadınlar bile “Adam olmak”tan bahsediyor. “Bilim adamları” derken kimse “Bilim kadınları”nı hesaba katmıyor. Bilim’de bile insan olamıyor “insancık”lar…

 
En başta cahil kalması isteniyor kadından, hiçbir şey bilmemesi…Sonra, susması, köleleşmesi, altı yaşında gelin, on yaşında anne olması bekleniyor.

 
Eşini memnun etmesi isteniyor kendi bir şey hissetmeden…Orgazm olmadan ölen kadınlar her akşam erkeğine kendisini cinsel bir malzeme olarak sunmaya devam ediyor. Üstelik doğum kontrolü yasak kılınıyor ve doğurduğu tüm çocuklarını tek başına büyütmesi, eşinin ilgisizliğinden yakınmaması, eşinin ailesine de hizmetçilik etmesi bekleniyor. Üstelik bütün bunları, kocasının her gün küfrederek verdiği üç kuruşla yapmaya çalışıyor.

 
Şehirli kadından evinden çıkmaması, çıkarsa belli yerlere gitmesi, kimliksizleşmesi istenirken, köy yerindekinden tarlada çalışması, çobanlık yapması, akşamda kocasını hoş tutması talep ediliyor.

 
Karnından sıpa, sırtından sopa eksik olmasın denilerek aşağılanırken, enteresan bir şekilde birilerinin namusu olup çıkıveriyor. Ülkede tüm ahlak ve namus kadın üzerinden konuşuluyor. Erkek namussuzluğu sürekli göz ardı ediliyor ya da yüceltiliyor.

 
Daha çocukken, komşu, kuzen, dayı, amca, üvey baba, hatta bazen öz baba tacizine uğruyor da kimseler ses etmiyor. Üstelik bu şerefsiz tacizciler onun namus bekçiliğini yapmayı sürdürüyor. Duyanın sağır, görenin kör olduğu, bilenin dilsiz kaldığı tecavüzlerin, tacizlerin mağduru kadınları aslında erkeklerin çoğu önemsemiyor.

 
Altı yaşında koca koynuna gönderilen, vaginası yırtılıp ölen, on yedi aylıkken tecavüze uğrayanları kimse iki günden fazla konuşmuyor.

 

Erkekler, hep ÖzgecanOlayı’nda olduğu gibi çok dramatik olaylarda biraz söyleniyor ama ardından gelen günlerde tacizler, tecavüzler, pedofili, ensest el altından devam edip gidiyor.

 
Erkek olmaktan utandığım bu topraklarda, kızıma belki de tek önerim, “Erkeklerden uzak dur” olacak…

 
Rahmetli Duygu Asena’nın dediği gibi bu coğrafyada “Kadının Adı yok…” ve bunu herkes biliyor. Hepimiz biliyoruz ama susuyoruz. Her küfürde, hala onun organlarına koyuyoruz.Namus diyoruz ama sövüyoruz, namus diyoruz ama tecavüz ediyoruz, namus diyoruz amainsan yerine koymuyoruz.

 
Oysa kadın değil mi, dünyada güzele ait ne varsa ruhunda ve bedeninde barındıran…

 
Onlar; Kadındır, Anadır, Bacıdır, Eştir, Evlattır, Aşktır.

 
Kadındır onlar, her şeyimiz olmasına rağmen koruyamadığımız…

 
Yürek acımız, aşkımızdır.

 
Kadındır onlar, daha ne olsun…

 
Dr. Semih DİKKATLİ Twitter 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İçimdeki çocuğun bayramı
Herkes birine zorba…
Kara Kutu… Hadi yüzleşelim…