Kış hastalıkları, bitkiler ve yaşam

Kış hastalıkları, bitkiler ve yaşam
11 Aralık 2013 00:07

Bugünkü yazımızın konusu, kış hastalıkları, bitkiler ve yaşam hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Bilimselliğin yanında yemekten zevk alınması gerektiğine inanırım. Bu inancımı Hindistan-Feridabad şehrinden Türk asıllı soydaşlarımız ve diğer kaynak kişilerin sohbet notlarından, sizin de paylaştığınıza inanmak isteyerek yazıma başlıyorum.

 

Türk İslam kültüründeki yaşam ve beslenmenin önemini tarih de onaylıyor. Şanlıurfa-Kahramanmaraş-Elazığ-Trabzon şehirlerine misafir olduğunuz zaman, her an şeker hastalığına yakalanabilirsiniz. Neden şeker hastalığına yakalanabilirsiniz? Bu dört şehrimizin fanatik misafirperverliği,  zengin mutfaklarına dayalıdır. Sağlıklı olmak ve her alanda iyi yaşamak için doğal ve kimyasal ilaç kullanmadan bilimsel beslenmek gereklidir. Yüce Türk İslam aleminin hakkıdır en iyi şekilde yaşamak, oysa bu isteği sınırlı sayıdaki insanlar olarak başarırız.

 

Sağlık ve canlılık kazanma konusunda en önde gelen eğitimci önderler bunlardan biridir. Beslenme ve yaşama kurallarının doğruluğunu ilgili kamu kurumları tarafından halkımız bilinçlendirilmesi gerekir.

 

HİNDİSTAN DA KIŞ HASTALIKLARI İLE DOĞAL MÜCADELE REÇETELERİ:

 

Reçete 1- Malzeme: 3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 6 yemek kaşığı süt tozu, 3 yemek kaşığı bal, 2 çay kaşığı toz Zencefil. Hazırlanışı: Süt tozunu, Zencefili, portakal suyunu ve balı blenderde çırpıp iyice köpürdükten sonra içime hazırdır. Şifası: Kendinizi yorgun ve enerjinizin tükendiğini hissettiğiniz zamanlar bu karışımı içiniz. Nasıl zindeleşeceğinize şaşıracaksınız.

 

Reçete 2- Malzeme: Eşit miktarda içebileceğiniz kadar, yoğurt ve domates suyu: Hazırlanışı: Yoğurt ve domates suyunu karıştırın. Şifası: İştah açıcı nefis bir içecek. Sabah kahvaltısını içecek olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca akşam yemeğinden sonra da kullanabilirsiniz.

 

Reçete 3- Malzeme: Havuç tatlısı. 5 Kilo havuç, 5 litre süt, bir kilo toz şeker, bir yemek kaşığı toz zencefil. Hazırlanışı: 5 Kilo havucu yuvarlak yuvarlak doğrayın. 5 Litre süt ile birlikte bir kilo şekeri ve toz Zencefil ilave edip, havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın. İki saat içerisinde Sıcak sıcak yenir. Soğuyunca bozulur. Şifası: Bu kış tatlısı, havucun birleşimindeki kimyasal özellikler sayesinde teniniz pembe olur, yüzünüz kış aylarında da canlı ve diri kalır.

 

Reçete 4- Malzeme: Hindistan cevizli kış sebzeleri böreği. Yeterince Lahana, kabak, Ispanak, taze veya kuru soğan, havuç, karnabahar domates, maydanoz, kereviz, isteğinize göre diğer baharatlar ve tuz. Hazırlanışı: Sebzelerin hepsini küçük doğrayınız, havucu rendeleyiniz. Üzerine varsa taze Hindistan cevizini rendeleyip serpiniz. Hazır olarak satılan toz Hindistan cevizini de kullanabilirsiniz. Dibinde erimiş yağ bulunan bir kaba Hindistan cevizli sebzeleri koyun. Sos için malzeme: Biç çay bardağı un, yeterince domates-biber salçası, domates suyu ve isteğinize bağlı acı pul biber, karabiber, bir tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı toz Zencefil, bir tatlı kaşığı kuru nane ve hoşlanacağınız diğer baharatlar, hepsini salça haline getirip, sebzelerle birlikte iyice yoğrulup macun haline gelecek şekilde karıştırınız. Yağlı kağıt döşenmiş tepsiye koyup, fırına sürünüz, 30- 40 dakika pişirdikten sonra pasta dilimi gibi keserek sıcak sıcak servis yapınız. Not: Bu böreğin tadına bayılıp, vazgeçmeniz mümkün değil. Afiyet olsun.

 

Kış sebze ve meyveleri ile ilgili, üzüntüleri mi, sizlerle paylaşarak yazımı noktalıyorum:

 

20 yıldan fazladır Harran Ovası’na su gelmiştir. Ne yazık ki, Harran Ovası’nda kış sebzeleri halen profesyonelce yetiştirilememektedir! Kışlık sebze ve meyvelerin Harran Ovası’nda yetiştirilmesi demek, yüce Türk İslam aleminin, huzurlu ve sağlıklı bir yaşam sürdürmesi ve tarımsal ekonominin modernleşmesi demektir.

 

Sebze ve meyvelerin yetiştirilmemesinin baş sebebi, vicdan muhasebesi yapan önderlerin olmaması ve Harran Ovası’nda ki çiftçiyi demirbaş ürünlere odaklandırıp, destekleme adı altında ovayı çölleştirme planlamaları yapılıyor. Bu çölleştirme planlarını kim yapıyor? Sanayi ötesi toplum ülkelerinin Türkiye de ki, cüzdan muhasebesine odaklı gafil uzantıların aracılığı ile planlamalar yapılıp,  Türk Milletinin ve Harran Ovası halkının geleceğini teminat altına alma yerine, Allah korusun felakete sürüklemek istemektedirler.

 

Bu gafil uzantıları etkisiz hale getirmek istiyorsak; önümüzde mahalli idareler seçim fırsatı var. Bu fırsatı iyi değerlendirip, cüzdan muhasebesi yapan adayların hangi partide olursa olsun, öyle bir ders verelim ki, Harran Ovası bir daha enayi yerine konulmasın. Yüce Türk İslam alemi ve Harran Ovası halkı olarak uyanmalıyız? Milletvekilliği ve belediye başkanlıkları, bir yatırım aracı olmuştur. Bu görevlere talip olanlar, bir dönem milletvekili olduğum zaman, ömür boyu yüksek maaş alırım. Ayrıca cüzdan muhasebesi zihniyetine haiz kişilerin de bir dönem belediye başkanı olursam yeter bana. İşin özü, seçimlerde ki, parasal alış verişler borsada ki hisse senetleri gibi inip çıkarak, seçim borsasında yaşam boyu maddi bir kazanç elde ediyorlar. Acaba bu kültüre haiz insanlar, manevi kazançları ve sonlarının ne olacaklarının muhasebesini yapıyorlar mı? Cenab-ı Allah Yüce Türk İslam alemini bu ahlaka sahip insanların işledikleri günahlara bizleri ortak etmeyen kullarından eylesin.

 

Cüzdan muhasebesi yapan kişilere sorumluluk verdiğimiz zaman, kişisel çıkarları için veremeyecekleri maddi ve stratejik manevi taviz yoktur. Yani cüzdan muhasebesi için her türlü tavizi veren demektir.

 

Bu yazının ana konusu kış hastalıklarından bitkilerle korunmak ve sağlıklı olmaktır. Sağlıklı olmak için de, kış sebze ve meyvelerinin yetiştirilmesi için, vicdanlı ve samimi önderlere ihtiyacımız vardır. Onun içindir ki, Mahalli idareler seçiminde ki seçeceğimiz önderler önemlidir.

 

Vatan Şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, gazileri minnetle anar, hastalara acil şifalar diler ve Cenab-ı Allah, bu kış günü fakir fukaraya yardımını esirgemeyen kullarından eylesin.

 

ÖZDEYİŞLER:

 

Özü doğru olanın, sözü de doğru olur. (Hz. Ali R.A.)

Testinin içinde ne varsa, dışına o sızar. (Mevlana Hz.)

Cevizin kabuğunu kırıp özüne inmeyen, cevizin hepsini kabuk sanır. (İmam-ı Gazali Hz.)

Ben övünülecek bir şey yapmadım, Zafer Milletindir. Ben sadece sizlerin görüntüsüyüm, övülmesi gereken; Milletin Sakarya’dan İzmir’e doğru çarıksız koşan Mehmet’idir. (Mustafa Kemal ATATÜRK)

Kişisel çıkar için biçim ve niteliğini değiştirdiği o anda yok olur biraz önce var olan. Artık biraz önceki varlığı varlık değildir. (Numan Aladağ)

Cüzdan muhasebesi yapanlar Allah’tan ne kadar uzak olduklarını kanıtlayabilen insanlardır. (Numan Aladağ)

Tembellik, Türk İslam kültüründe yoktur. Çünkü vicdanımızla vücudumuzun bir araya gelmesiyle ve Cenab-ı Allah’a samimiyetle inanarak, Büyük Türk Milleti vardır. (Numan Aladağ)

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun