Kış aylarında hastalıklardan korunmak için öneriler

Kış aylarında hastalıklardan korunmak için öneriler
17 Eylül 2019 21:09

Sonbahar ayının gelmesiyle birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar da baş göstermeye başladı. Kış mevsimini rahat geçirmek ve hastalıklara karşı oldukça dirençli bir şekilde geçirmek istiyorsanız bu mevsimden itibaren kendinize bir hayli dikkat etmeli ve gerekli önlemleri almalısınız. İsterseniz alınacak önlemlerden bazılarını sıralayalım:

 

 

-İçinde bulunduğumuz sonbahar mevsimine uygun giyinmeli ve özellikle de akşamları yanımıza mutlaka hırka veya mevsimlik mont tarzı kıyafetler alarak ani sıcaklık düşüşüne karşı vücudunuzu koruyabilirsiniz. Unutmayın hastalıklar genelde ani sıcaklık değişimlerinde ortaya çıkar ve vücudunuzu savunmasız bırakır.

 

-Kış çaylarınızı şimdiden hazırlayın. Aktarlarda kış çayı olarak hazırlanan karışımdan hazırlatabilir veya bitkisel karışımınızı kendinize özel olarak hazırlatabilirsiniz. Kış çayı karışımın içerisinde en az 10 şifalı bitki bulunmakla beraber 25 çeşit olarak hazırlananları da mevcuttur. Kış çayını günde 2 veya 3 fincan tüketerek bağışıklığınızı kuvvetlendirebilirsiniz. Sağlığınızla ilgili bir çok konu için asuman sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

-Bahar ve kış aylarının olmazsa olmazı şüphesiz bal, limon, zencefil, tarçın ve kara turp tur. Bunlar şifa deposu olup sizlere oldukça iyi gelecek alternatif tıptır da diyebiliriz. Soğuk algınlığında limon zencefil ve bal mucizevi bir karışım olup kara turp ise bal ile beraber tüketildiğinde öksürük ve bronşların temizlenmesinde oldukça faydalıdır.

 

Tüm bu bitkisel önlemleri aldıktan ve giyinmemize de dikkat ettikten sonra hastalıklara karşı son derece dirençli olabilecek ve hastalansanız dahi çok kısa sürede ve rahatlıkla atlatabileceksiniz. Bunların yanı sıra evinizi nemli tutmak için buhar makinası kullanmak eğer o yoksa peteklerinizin üzerine kap içerisinde su koymanız da boğaz ve burun kuruluğu için oldukça etkili olacak ve rahat ve konforlu bir uyku uyuyabileceksiniz. Tüm sağlık konusunda tavsiyeler için lütfen burayı tıklayınız.