‘Kırtasiye ürünlerini güvenilir yerlerden alın’

‘Kırtasiye ürünlerini güvenilir yerlerden alın’
29 Ağustos 2017 10:29

Kurban Bayramı’nın hemen bitiminde başlayacak yeni eğitim öğretim yılının, yaklaşık 2,5-3 milyar dolarlık pazar payı olan kırtasiye sektörünü şimdiden hareketlendirdiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yıl eğitim ve öğretime yaklaşık 18 milyon öğrencinin devam edeceğini belirterek velilere alışveriş öncesi uyarılarda bulundu.

 

 

 

DHA

 

 

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada çocuklar için özenilerek alınan ürünlere sağlık açısından da dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İthal ürünlerin menşeine ve markasına mutlaka dikkat edilmeli. En önemlisi CE ve TSE uluslararası standart işaretleri aranmalı ve bu ürünler güvenilir yerlerden alınmalı” dedi.

 

 

“SÜSÜNE DEĞİL İÇERİĞİNE DİKKAT EDİN”

 

 

Renkli ve süslü ürünlerin dış görüntüsüne kanılmaması gerektiğini vurgulayan Palandöken, “Yarınlarımızın umudu çocuklarımızın sağlıklarını korumalıyız. Bu nedenle kırtasiye malzemeleri ve forma satın alırken fiziksel değil, kimyasal içeriğe dikkat edilmeli. Yollarda eğreti tezgahlarda satılan albenili kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalı. Çocukların sağlığını hiçe sayıp sadece kendi ceplerini ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürülmemeli” ifadelerinde bulundu.

 

 

“KIRTASİYE ÜRÜNLERİNDE GÜVEN ARTTI”

 

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından bazı ürünlerle ilgili resmi gazetede yayınlanan tehlikeli kimyasal madde tebliğine dikkat çeken Palandöken, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın kırtasiye malzemelerine yaptıkları denetimler sonucunda Türkiye’de 100 kırtasiye ürününden 97’sinin güvenli hale geldiği ifade ediliyor. Ancak tüketicilerin mutlaka ithalatçısı ya da üreticisi belli, etiketli, markalı olan ürünleri satın alması gerekiyor. 2013 yılında yüzde 18 olan zararlı ürün oranı 2014 yılında yüzde 11,2’ye düşmüştü. Buna rağmen 2015 yılında denetlenen 375 kırtasiye ürününün 15’inde sağlığa aykırı zararlı fitalat tespit edildi. Bu oran bu yıl yüzde 3’e düşerek, ne kadar düzelse de çocuklarımızın sağlığını piyasada satışı yapılan Uzak Doğulu, parlak ambalajlı, markasız ürünler hala tehdit ediyor. Bu tespitler vatandaşlarımıza rehber olmalı ve alacakları ürünlere çok dikkat etmeliler” diye konuştu.