‘Kırmızılı Kadın’a soruşturma iddiaları Meclis gündeminde

‘Kırmızılı Kadın’a soruşturma iddiaları Meclis gündeminde
21 Kasım 2014 11:12

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle Meclis’e sunduğu soru önergesinde, Gezi Parkı olayları sırasında “Kırmızılı Kadın” olarak simgeleşen Ceyda Sungur hakkında “İstanbul Teknik Üniversitesi araştırma görevlilerinde Ceyda Sungur hakkında Üniversite yönetimince soruşturma açıldığı iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Gezi Parkı olayları sırasında “Kırmızılı Kadın” olarak simgeleşen; aynı zamanda İTÜ Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi olan Ceyda Sungur hakkında fakülte dekanlığı tarafından arka arkaya açılan 2 disiplin soruşturması açıldığını söyleyerek, “Ceyda Sungur, asistanlara ait e-posta grubuna attığı e-mail nedeniyle ‘Meslektaşlarını provoke etmek’ suçlamasıyla hakkında açılan disiplin soruşturması kapsamında Fakülte Dekanlığı’na savunmasını verdi” dedi.

 

 

“E-POSTA YAZMAK YOLUYLA ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİ PROVOKE ETMEK” İDDİALARI

 

 

Mahmut Tanal, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle Meclis’e sunduğu soru önergesinde, “İstanbul Teknik Üniversitesi araştırma görevlilerinde Ceyda Sungur hakkında Üniversite yönetimince soruşturma açıldığı iddiaları doğru mudur? Bu soruşturma neden başlatılmıştır Soruşturmanın; Ceyda Sungur’un; bir araştırma görevlisinin hakkında olumlu rapor olduğu halde, 33 a kadrosuna geçirilmediğine dair, yine araştırma görevlilerinin mail grubuna attığı mail nedeni ile açıldığı iddiaları doğru mudur? Bu soruşturmanın İTÜ Mimarlık Fakültesi yönetimi tarafından” araştırma görevlileri iletişim grubuna bir e-posta yazmak yoluyla araştırma görevlilerini provoke etmek” suçlaması ile yürütüldüğü iddiaları doğru mudur? Bu mail grubunda atılan mailler fakülte yönetiminin eline nasıl geçmiştir? Bu soruşturma ve soruşturma konusu olayın ortaya çıkartılma biçimi ifade özgürlüğüne ve dolayısı ile Anayasamıza aykırı bir işlem değil midir?” sorularını yöneltti.