Kırmızı yelekliler Ankara’da

Kırmızı yelekliler Ankara’da
16 Şubat 2019 19:07

7 Şubat günü CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı olarak Ali Kılıç’ın açıklanmasından sonra, İlçe Başkanı ve yönetim kurulu istifa etmişti.

 

 

CHP Maltepe İlçe örgütü, bu atamayı protesto etmiş, kendisinin ve ailesinin servet artışını açıklayamayan bir kişinin Parti Meclisi onayı olmadan, Genel Başkan iradesi ile atanmasına itiraz ederek, Temiz Toplum, Temiz Siyaset söylemi ile CHP Kurucu Genel Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istiratgahı Anıtkabir’e doğru yürüyerek yola çıktılar. 9 günde, ağır koş koşullarında 200 km yol yürüdüler. Yürüyenler arasında 74 yaşında geçmiş dönem ilçe başkanının olması ve yürüyenlerin kırmızı yelek giymesi dikkat çekiyor. Yürüyüş yapanlar halk arasında kırmızı YELEKLİLER olarak anılmaya başlandı.

 

Yolsuzluğun ülkenin en önemli meselesi olduğunu ifade eden kırmızı yelekliler, taraf olmadan, partizanlık yapmadan Temiz Toplumu savunmak zorundayız diyorlar. Ülke siyasetinin rant çeteleri tarafından kuşatıldığını iddia eden Kırmızı Yelekliler, siyaset kurumunun bu kuşatmayı yaramaması durumunda, ülkedeki yoksulluğun artacağını, ülkenin bağımsızlığını kaybedeceğini savunuyorlar.CHP, İtiraz ettiğimiz, politikalarını eleştirdiğimiz AKP’ye benzeyemez diyorlar.

 

Kırmızı Yelekliler yürüyüşlerinin 10. gününde , 17 Şubat Pazar günü saat 12:00 da,Ankara Güven Park’ta toplanıp, Anıtkabir’e yürüyüşe geçecekler. Kırmızı Yelekliler Temiz Siyaset, Temiz Toplum savunan tüm yurtseverleri, demokratları, Atatürkçüleri Güven Parka davet ediyor.

 

1 2 3 4 5 6 7