Kirletilen Sır Barajı siyaha büründü!

Kirletilen Sır Barajı siyaha büründü!
10 Mayıs 2020 20:28

Kirletildiği için halk sağlığını ciddi biçimde tehdit eden Aksu Çayı’nın taşıdığı kirli sular Maraş’taki Sır Barajı’nının büyük kısmını siyaha boyadı. Türkoğlu ve Dulkadiroğlu İlçelerinden başlayıp Onikişubat İlçesi’nin sınırlarındaki Sır Barajı’na kadar uzanan Aksu Çayı’nın kirliliği sadece barajı değil ekolojik denge üzerinde de ağır bir tahribata yol açıyor.

 

 

Birgün’den Oktay Evsen’in haberine göre denetimsizlik, şehirsel ve endüstriyel atıkların herhangi bir arıtma işlemine tabi tutulmadan Aksu Çayı ve ona katılan derelere verilmesinin önünü açarken çevredeki sanayi tesislerinin suları kirletmesine karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla belediye bugüne kadar herhangi bir adım atmış değil.

 

YETKİLİLER KAYITSIZ

 

 

Yaklaşık 48 fabrikanın atıklarının oluşturduğu bu kirliliğin yıllardır önüne geçilememesine, yetkililerin bu konuya duyarsız davranması tepki çekti. Suyun kirlettiği alanlarda yaşayan ve oldukça tedirgin olan bölge halkı yetkililerin üst seviyeye ulaşan çayda ki kirliliğe karşı yıllardır çözüm bulmasını istiyor.

 

 

SUÇ DUYURUSU YAPACAK

 

 

Aksu Çayı’ndaki kirliliğin Sır Barajı’nda yol açtığı tahribatı paylaşan CHP Maraş Milletvekili Ali Öztunç, bu duruma tepki gösterdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün, Büyükşehir Belediyesi’nin denetim görevini yapamamasını eleştiren Öztunç, bu çevre katliamının sorumluları ve görevini yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında da suç duyusunda bulunacağını açıkladı.

Barajın havadan çekilmiş fotoğraflarını paylaşan Öztunç, “Maalesef sanayi tesislerinin kimyasal atığı bu görüntülere sebep oluyor. Defalarca çağrı yaptım, mücadele ettim ama maalesef ne Çevre Bakanlığı ne de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi duyarlılık göstermedi. Bu çevre katliamının sorumluları sadece fabrikalar değil aynı zamanda duyarsız kalan kamu görevlileridir. Bu nedenle bu kamu görevlileri hakkında da suç duyusunda bulunacağım. Bunu yapmaya mecbur bırakıldım maalesef” şeklinde konuştu.