Kırım’da Türk gazetecilere şok saldırı!

Kırım’da Türk gazetecilere şok saldırı!
9 Mart 2014 23:40

Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin Kırım-Ukrayna sınırında bulunan Kerç şehrine girişine izin verilmedi. Kerç-Akmescit yolunda ilerleyen yaklaşık 50 araçlık Rus askeri konvoyunu görüntülemek isteyen muhabirler, Rus askerleri tarafından tartaklandı.

 

AA muhabirlerinin bulunduğu aracın önünü askeri kamyonla kesen silahlı ve kar maskeli Rus askerleri, muhabirlerin kamera ve fotoğraf makinesine el koymaya çalıştı. Muhabirlerin kamera ve fotoğraf makinesini vermemekte ısrar etmesi üzerine, fotoğraf ve görüntüleri kontrol eden Rus askerleri, ardından kayıtları zorla sildirdi.

 

AA muhabirlerinin Akmescit’e doğru geri dönme girişiminde bulunması üzerine ise Rus askeri konvoyunun komutanı tekrar aracı durdurarak konvoyun arkasından gelmemelerini, Kerç girişinde bir saat beklemeleri gerektiğini söyledi. AA muhabirlerinin bulunduğu aracın plakasını alan Rus askerleri, aracın şoförünü de azarlayarak “Bir saat sizi arkamızda görmeyeceğiz. Takip ediyoruz” dedi. Yaklaşık bir saat Kerç’in girişinde bekletilen AA muhabirlerinin daha sonra Akmescit’e dönüşüne izin verildi.