Kırım Tatarı 2 siyasetçi için 2 Rus ajan tahliye edildi!

Kırım Tatarı 2 siyasetçi için 2 Rus ajan tahliye edildi!
29 Kasım 2017 09:24

Rusya’nın 2 Kırım Tatarı siyasetçiyi serbest bırakmasından önce, Türkiye Çeçen komutan Vahid Edelgiriev’in öldürülmesi ile ilgili tutuklu bulunan Rus ajanlar Aleksandr Smirnov ile Lurii Anisimov’u Moskova’ya iade etmiş

 

 

 

İstanbul’da 2015 yılının kasım ayında Çeçen komutan Vahid Edelgiriev’in öldürülmesinin ardından harekete geçen MİT ve Emniyet ekipleri, geçen yıl nisan ayında bir operasyon gerçekleştirdi. “Kama” adı verilen operasyonda, cinayeti işleyen ekibin içinde yer aldıkları belirtilen ve Rus ajanı oldukları öne sürülen Aleksandr Smirnov (55) ile Lurii Anisimov (52) gözaltına alındı. Saldırıya karıştığı iddia edilen 2 Rus şüpheli tutuklandı. Şubat ayında hazırlanan iddianamede, iki ajanın 2000 ile 2015 arasında işlenen 7 Çeçen cinayetinde ‘öncü ekip’te yer aldığı ileri sürüldü.

 
SUÇLAMALARI REDDETTİLER

 

 

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre; “Devletin gizli kalmış bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmeye teşebbüs etmek”, “tasarlayarak kasten adam öldürmeye yardım etmek” ve “resmi belgede sahtecilik”le suçlanan sanıkların, cinayetle ilgili öncü ekipte bulunduğu, keşif, operasyonların planlanması ve tetikçilere lojistik destek verilmesinde yer aldığı iddia edildi. İddianamede her iki sanığın da halen firarda olan tetikçilerle bağlantılarına dikkat çekildi. Rus ajanlar duruşmada suçlamaları reddetti.

 

Haberin devamı için

http://www.haberturk.com/kirim-tatari-2-siyasetci-icin-2-rus-ajan-tahliye-edildi-1733514