Kiracı elektrik faturasını ödemedi ev sahiplerine 14 yıl sonra icra geldi

Kiracı elektrik faturasını ödemedi ev sahiplerine 14 yıl sonra icra geldi
1 Eylül 2018 11:00

CK Boğaziçi Elektrik, bir apartman dairesinin eski sahiplerine kullanmadıkları elektrik için 14 yıl sonra icra işlemi başlattı. İstanbul İcra Müdürlüğü üzerinden başlatılan takibe daire sahipleri itiraz etti. CK Boğaziçi Elektrik şirketi hukuk servisi yetkilileri konuyla sozcu.com.tr’nin sorulara ayrıntılı bir şekilde yanıt erdi.

 

 

Can Özçelik / Sözcü

 

İstanbul yaşayan bir aile 2001-2004 yılları arasında Bahçelievler’deki evlerini kiraya verdiler. Ancak dairede oturan kiracı 37 adet elektrik faturasını ödemedi. Eski kiracılarının fatura ödemediğinden habersiz olan ev sahipleri aradan 14 yıl geçtikten evlerini sattıktan 1 yıl sonra haklarında başlatılan icra işlemiyle şoke oldu.
ZAMANAŞIMINA UĞRAMIŞ DOSYAYI İCRA KOYMAYA ÇALIŞTILAR

 

CK Boğaziçi Elektrik, avukatı aracılığıyla ödenmeyen 37 fatura için toplamda 6 bin 700 TL borç olduğunu iddia ederek İstanbul İcra Müdürlüğü’ne başvurarak icra işlemi başlattı. Haklarında yapılan işlemi e-devletten öğrenen daire sahipleri işleme itiraz ederek icrayı dururdu. Daire sahiplerinin avukatı yaptığı başvuruda ödenmeyen elektrik faturalarının mülk sahibinden alınamayacağını buna ilişkin daha önce Yargıtay Hukuk Dairesi tarafından verilen pek çok karar olduğunu vurguladı. Avukat ayrıca olayın ve olayın 14 yıl önce yaşandığını belirterek dosyada talep edilen alacağın da zamanaşımına uğradığını söyledi.
“1991 YLINDA ÖLEN KİŞİ ADINA DA MESAJ ATTILAR”

 

Ancak CK Boğaziçi Elektrik şirketinin hukuk bürosu dairenin mirasçılarına “kampanya” olduğunu ve 6 bin 700 TL borcu 3 bin 800 TL ödeyerek kapatabilecekleri yönünde mesaj atarak yalnızca daire sahiplerini değil takibin tarafı olmayan eşlerini de telefon ve sms ile taciz etmeye devam etti. Hukuk bürosu hatta dairenin ilk sahibi olan ve 1991 yılında hayatını kaybeden kişiye hitaben de mesaj attı.

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kiraci-elektrik-faturasini-odemedi-ev-sahiplerine-14-yil-sonra-icra-geldi-2-2603000/