Kimler Saç Ekimi Yaptırabilir?

Kimler Saç Ekimi Yaptırabilir?
19 Ağustos 2020 08:57

Saç ekimi dökülen saçların yarattığı estetik ve psikolojik kaygıların giderilmesi amacıyla yapılan güvenilir ve etkili bir uygulamadır. Saç ekimi konusunda bilgi ve tecrübe sahibi uzman hekimler tarafından tamamen steril klinik ortamlarda yapılan işlemlerde, ileri teknoloji ürünü cihazlar kullanılmaktadır. Kellik sorununu tamamen ortadan kaldıran saç ekimi uygulamaları, yaklaşık 1 yıllık süreç gerektirdiği için sabır ve özen gerektirir. Kadın-erkek tüm bireylere sorunsuz bir şekilde uygulanabilen saç ekim teknikleri başarılı sonuçlarıyla bireylerin kellik sorununu tamamen ortadan kaldırmaktadır.

 

Saç ekimi uygulamaları belli bir prosedürün titizlikle uygulanması halinde başarılı sonuçların ortaya çıktığı bir işlemler bütünüdür. Hasta beklentilerinin tam olarak karşılanabilmesi ve kaliteli saç yapısının elde edilebilmesi için saç ekimine uygunluk önemli bir kriterdir. Saç ekimi uygulanacak hastanın koşullarının uygun olması,  başın arka ve yan kısımları yani, donör bölgede yeterli sayıda sağlıklı saç köklerinin bulunması en önemli kriter olarak öne çıkmaktadır. Saç ekimine uygunluk açısından diğer kriterler uygunsa FUE tekniği kullanılarak göğüs ve bacak bölgelerinden sağlıklı kıl köklerinin kellik yaşanan bölgeye transfer edilebilmesi de mümkündür.

 

Kaza veya Travma Geçirenlere Saç Ekimi Yapılabilir Mi?

 

Saç ekimi genel anlamda saç dökülmesi sebebiyle kellik sorunu oluşan her kişiye uygulanabilmektedir. Genellikle genetik faktörlere bağlı olarak yaşanmakla birlikte, farklı sağlık sorunları, aşırı stres ve beslenme bozuklukları da saç dökülmesine sebep olan etkenler arasında yer alır. Tüm bunların dışında kalan bir diğer faktör ise, bireyin yaşadığı kaza ve travmalar sebebiyle yaşanan saç dökülmeleridir. Bu tür durumlarda hasta üzerinde titiz bir çalışma yapan hekimler, kaza, travma, yanık sebebiyle saç dökülmesi yaşanan bölgede kan dolaşımının olması halinde nakil işlemlerini başarıyla gerçekleştirebilmektedir.

Her yaşta kadın-erkek bireye uygulanabilen saç ekiminde en önemli faktör, saç dökülme sürecinin tamamlanıp tamamlanmadığıdır.  Erkeklerde her yaşta görülebilen saç dökülmesi 40 yaşın üzerindeki bireylerde giderek azalır. Bu sebeple 40 yaş altı olup saç ekimi yaptırmayı planlayan kişilerin ekim sonrasında da dökülmenin devam edebileceğini hesap etmeleri gerekir. Bu tür durumlarda hasta birkaç seansa daha ihtiyaç duyabilmektedir.

 

Kimlere Saç Ekimi Yapılmaz?

 

Saç ekimi her yaştan tüm dökülme şekillerinin tedavisini en üst seviyede sağlayan yöntemlerden oluşur. Büyük çoğunlukla her bireye uygulanabilir olsa da, bazı kişiler saç ekimine uygun değildir.

  • Doğuştan saçsız olanlar
  • İleri seviyede kalp hastalığı, böbrek yetmezliği, şeker, karaciğer yetmezliği olanlar
  • Hepatit C ve HIV virüsü taşıyan kişiler
  • Egzama, sedef gibi deride döküntüye sebep olan hastalıkları aktif düzeyde süren hastalar

Saç ekimi uygulamalarından yararlanamaz. Bunların yanı sıra, yüksek tansiyon hastalarına ve kan pıhtılaşma sorunu olan hastaların tedavileri sonlandıktan sonra saç ekimine başvurmaları tavsiye edilmektedir. Hepatit B hastalığı bulunan bireyler ise hekimlerinin gözetimi altında saç ekimi yaptırabilmektedir. Saç ekimi öncesi yapılan klinik analizlerde donör bölge ile saç ekimin yapılacağı alanın birbirini destekler nitelikte olup olmadığı incelenir.

Yapılan çalışma sonucunda donör bölgeden alınacak olan saç kökü miktarı kellik yaşanan bölgeyi kapatacak verimlilikte değilse saç ekimi uygulamasından elde edilecek sonuçlar tatmin edici olmayacaktır. Bu durumda farklı teknikler uygulanarak göğüs veya bacak bölgesindeki kıl köklerinin transfere uygun olup olmadığı incelenir. Saç ekimi konusunda uzman olmayan ve yeterli steril ortamı sağlayamayan kliniklerde yapılacak olan işlemler birden fazla seans uygulansa da istenilen sonucun elde edilebilmesini sağlamaz. Bu sebeple saç ekimi kararı vermeden önce yapılması gereken ilk iş, beklentileri en üst düzeyde karşılayacak olan kliniklerin araştırılması olmalıdır.

 

En İyi Saç Ekim Merkezi Nasıl Tespit Edilir?

 

En iyi saç ekim merkezi tespiti için internette bolca araştırma yapıldıktan en makul gelen saç ekim merkezi ile telefonda yazışarak ya da sesli arama ile akıldaki tüm sorular sorulur sonrasında ön analiz için saçın bulunduğu yerlerin fotoğrafları çekilir ve ekilecek ortalama greft sayısı ile ücret bilgisi alınır.

Kaynak: https://haberard.com/en-iyi-sac-ekim-merkezi-ve-sac-ekimi-fiyatlari/