Kimin hakkını kime helal ediyorsun?

Kimin hakkını kime helal ediyorsun?
6 Mayıs 2016 16:54

4 Mayıs akşamı tüm anayasal hükümlere ve siyasi geleneklere aykırı bir olay gerçekleşti.

 

 

 

Yunus BÜLBÜL H&H YORUM

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu makamına çağırdı. Aralarındaki konuşma kelimesi kelimesine değilse de “Seni bu makama ben taşıdım bu makamı sana ben verdim şimdi bu makamı ve AKP Genel Başkanlığı’nı boşaltacaksın bunun için gerekli iş ve işlemleri şu andan itibaren başlat” demesi ile birlikte görünüşte AKP olsa da özünde siyasal yaşamımıza bir darbe yapıldı.

 

 
Erdoğan’ın azline uğrayan Davutoğlu AKP olağanüstü kongresini toplayarak genel başkanlıktan, dolayısı ile de başbakanlıktan ayrılacağını açıkladı.

 
Kamuoyunda konu ile ilgili bir çok tepki yükseldi.En ilginci ise son zamanlarda politik toyluk içindeki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi.

 
Basın toplantısı yapan Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nun koltuğunu boşaltmaya zorlanması konusunda görüşlerini açıkladıktan sonra Davutoğlu’na dönük olarak “Helallik boynumuzun borcudur,tüm haklarımızı helal ediyoruz” dedi. Kemal bey bu helalleşmeyi kendisi adına yapıyorsa diyecek bir sözümüz yok. Yok eğer CHP adına, CHP’nin CHP’lilerin hakkını helal ediyorsa diyecek çok sözümüz var.

 
Ahmet Davutoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu için söylediği ağır hakaretler içeren her sözünü yazmamıza imkan yok ama bir kaç sözünü hem Kemal beyin hem de okuyucuların hatırlaması için yazmak istiyorum.

 
Kılıçdaroğlunun Ensar Vakfı ile ilgili olarak aile bakanı hakkında yaptığı açıklamalara atıfta bulunan Davutoğlu 5 Nisan 2016’daki açıklamasında “Bu konuşmasından sonra ben onu adam sınıfından da saymıyorum,adam müsvettesi demeyi bile kendisine çok görüyorum”

 
13 Nisan 2016’daki bir başka demecinde Kılıçdaroğlu’nu hasta olarak suçlayan Davutoğlu “Tedaviye muhtaç, patolojik vaka olduğunu gösterdi” dedi. Bu sözlere rağmen hakkını helal ettiyse diyecek bir şey yok. Kemal beye söylediği sözler dışında Davutoğlu CHP’nin ne faşistliğini koydu ne darbeciliğini.

 
Dün Muharrem İnce, Kemal beye inat CHP’lilerin hislerine tercümen oldu.İnce Davutoğlu’na hitaben “Geldiğin yöntemle gittin, seni oraya getirenler ilk krizde getirdikleri yöntemle götürdüler. Senden önce partin tarafından kurulan,kurumsallaştırılan haksız, hukuksuz düzeni devam ettirdin. Başbakanlığın döneminde Türkiye tarihinde yaşamadığımız acıları, sıkıntıları yaşadık. Senin üzerinde şehitlerimizin hakkı var, bombalarla havaya uçurulan aydınlık yüzlü çocuklarımızın hakkı var. Hayalci Suriye politikan nedeniyle Hatay’da, Ankara’da, Kilis’te yaşamını yitiren insanlarımızın hakkı var. Yetimlerin hakkı var. 150 yıllık parlamenter sistemin hakkı var, bu topraklarda Cumhuriyet ve demokrasi mücadelesi verenlerin hakkı var. 317 Milletvekiliyle 1 Saraylıya karşı dik duramadın, Başbakancılık oynayarak “Başbakansız” sistemin temelini attın. Apartman komşum olsaydın hakkımı helal ederdim. 78 Milyonunun hakkını, hukukunu, özgürlüğünü 1saraylıya teslim eden basiretsiz bir Başbakana hakkımı helal etmiyorum.” diye yazarak Twitter hesabından paylaştı.Aynen katılıyorum.

 

 
Bir CHP Milletvekili olarak hakkını helal etmeyen Muharrem İnce gibi ben de hakkımı helal etmiyorum.

 
Ayrıca, yeni Osmanlıcılık hayaliyle Suriye’de iç savaş çıkartan yüz binlerce Suriyeli’nin ölümüne milyonlarcasının sürgünde evsiz yurtsuz yaşamasına sebep olan Davutoğlu’na Suriyeliler adına hakkımı helal etmiyorum. Ankara, İstanbul sokaklarında bizim öfkeli çocuklar diye nitelediği IŞİD canlı bombaları ile aramızdan ayrılan fidanlarımız, arkadaşlarımız adına hakkımı helal etmiyorum. Erdoğan’ın başkan olma hayalini kursağında koyduğu için hesaplaşmaya girdiği doğu güneydoğu ilçelerinde PKK’lı, kadın çocuk ayrımı yapmadan masum yüzlerce vatandaşı katledip evlerini başlarına yıktığı insanlar adına hakkımı helal etmiyorum. Bu ülkede sanki Cuma namazları yasakmış gibi, Cuma namazı serbestisi getirip adım/adım ülkeyi şeriata taşıması adına hakkımı helal etmiyorum. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yiyen hırsız dört bakanı yüce divan yargılamasından koruduğu için hakkımı helal etmiyorum.

 
Davutoğlu ve başında bulunduğu Erdoğan güdümlü hükümetine hakkımı helal etmemek adına o kadar çok şey var ki.Maden kazalarında ölen işçileri mi deyim tahrip edilen Artvin yaylalarını mı deyim. Ben bir CHP’li olarak hakkımı helal etmiyorum.Kemal bey, sen kimin hakkını kime helal ediyorsun.

 

 

Yunus BÜLBÜL Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Partilerde ideoloji çöktü
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler
Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu