Kim bu ihaleciler açıklayın

Kim bu ihaleciler açıklayın
9 Kasım 2015 09:04

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen sorumluluk alanında tadilat görüntüsüyle 20 kat birden yükselen inşaat konusunda neden tatmin edici bir açıklama yapmıyor?

 

 

Kayınpederinin kardeşine ait olduğunu söylediği inşaat nasıl olup da ruhsatsız olarak 20 kat yükselebiliyor? CHP yönetimi Taşdelen’e sahip çıkarken, olayda adı geçen kayınpederi Mansur Celebcioğlu neden hala suskunluğunu koruyor? Kim bu ihaleciler Silahla vurulduğu öne sürülen Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen’e CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘ihale isteyenler iftira atıyor’ diyerek sahip çıktı ancak bunların kimler olduğunu açıklamadı.

 

Çankaya’da skandal büyüyor

 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in silahla vurulması iddiası giderek büyüyen bir skandala dönüşüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Taşdelen’e sahip çıktı ve haberlerin yalan olduğunu, ihale isteyenler tarafından yapıldığını öne sürdü.

 

111

‘CEPA’daki gökdeleni sorsun’

 

 

Kılıçdaroğlu’nun suçladığı sitenin sahibi İlyas Güven Eroğlu ise “Haberimizin doğruluğu yargıda ispatlanacaktır. Kılıçdaroğlu’nun CEPA AVM’nin arsasında ruhsatsız olarak yükselen gökdeleni Taşdelen’e sorması gerekir” dedi.

 

Halkinabercisi.com sitesi Alper Taşdelen’in kayınpederi Mansur Celebcioğlu tarafından CEPA İş Merkezi yanındaki gökdelen inşaatı yüzünden vurulduğunu öne sürdü. Aradan geçen iki günlük süre içinde Alper Taşdelen tarafından iddialara karşı herhangi bir cevap verilmedi. 3 Kasım Salı günü Genel Yayın Yönetmenimiz Veysi Şahin Alper Taşdelen’i bizzat arayarak iddiaların aslını sordu. Arkadaşlarımız da Güven Hastanesini aradı. Bilgi verilemeyeceği söylendi. Alper Taşdelen ile ilgili iddialar ve iddiaları yalanlayan demeci yan yana 4 Kasım’da Yurt Gazetesinde aynen yayınlandı. Haber Takvim gazetesinde Yurt ile aynı gün yer aldı. Bu haberi ortak haber havuzundan yararlanan Sabah tarafından hiç görülmedi. Melih Gökçek’mi engelledi İddiaları yalanlayan sadece Hürriyet değil. Sabah Gazetesi ile Akşam gazetesi de iddiaları görmezden geldi. Yenişafak haberi bir gün sonra detaylı gördü. Takvim gazetesi de bir gün sonra Alper Taşdelen’in daha önce Yurt’ta yayınlanan sözlerini tekrarlayan bir açıklamasını yayınladı. Her fırsatta CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırmayı fırsat bilen Sabah, Akşam, Takvim, Güneş, Akit gazeteleri ve ATV, Kanal-24,360 gibi iktidar yanlısı medya Alper Taşdelen’e yönelik iddiaları ısrarla görmezden geldi. Bu medya körlüğü Doğan Taşdelen ile DSP adaylığı döneminde başladığı öne sürülen arkadaşlığının bir sonucu olarak Alper Taşdelen’in Melih Gökçek tarafından korunduğu iddialarını akla getirdi.

 

222

Kılıçdaroğlu sahiplendi

 

Alınan bilgiye göre daha önce de çıkan tartışmalarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kendisine ‘koruyucu siper’ olarak gösteren Alper Taşdelen’in bu iddialara karşı da tarzı değişmedi. Belediye Meclisi Üyeleri iddiaları sorunca da şunları söylediği öne sürüldü: ‘”Genel Başkanımı elimde vurulmamla ilgili iddialara karşı hazırladığım belgelerle ziyarete gittim. Konuyu açıkladım ve belgeleri incelemesi için kendisine sunduğumda, bunları okumayacağını belirterek bana ‘bak yavrum ben senin yanındayım, bunlara da inanmıyorum. Sen çalışmalarına devam et, bu iddiaları ortaya atanlar, ortalığı boş buldular sanırım. Sen git bir park açılışı falan gerçekleştir ben de açılışa katılayım ki senin sahipsiz olmadığın anlaşılsın’ dedi. Bunun üzerine ben de Zülfü Livaneli ile 7 Kasım’da (dün) gerçekleştireceğimiz Çay yolundaki Yaşar Kemal Parkı açılışına sayın liderimizi de davet ettim, kabul etti.” Ve iddialar mahkemelik Tartışma büyüdü. İlyas Eroğlu haberin Yurt Gazetesi’nde çıkmasından bir gün önce savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yurt Gazetesi sorumlu habercilik adına 5 Kasım’da Eroğlu ve Taşdelen’in mahkemelik olduğunu da okurlarına duyurdu. Eroğlu da başvuru gerekçesini, “Olayın kamuoyu nezdinde kapatılmaması için Halkın Habercisi Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Güven Eroğlu tarafından 3 Kasım 2015 günü Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na başvurularak kamu adına kovuşturma yapılıp kurşunlama olayının tüm ayrıntılarıyla açığa çıkartılması istendi” diye özetledi. Kılıçdaroğlu’na da, “Melih Gökçek ile canlı yayında düello ederek ünlenen sizken, bugün örgütleri emanet ettiğiniz Tekin Bingöl’ün kardeşine ait firmanın Ankara girişine dikilen ucube, trilyonlarca israfa neden olan kapıları yapmasına niye ses çıkarmıyorsunuz” diye yeni bir iddia ortaya attı.

 

 

Alper Taşdelen ile ilgili iddialar ‘vurulma’ üzerine yoğunlaştı. İddialar ise henüz cevap bulmadı. İnşaatın kayınpederinin kardeşine ait olduğunu doğrulayan Alper Taşdelen 2005 yılından bu yana inşaata ruhsat vermediklerini belirtti. Zaten iddialar da ruhsatsız inşaat üzerine kuruluydu. İnşaatın tamirat görüntüsüyle 20 kat yükseldiği idi. Bu nokta gölgede kaldı. CHP yönetimi siyasi risk alarak Alper Taşdelen’e sahip çıkarken, kayınpederi niye hala suskun? Bu suskunluk ikna süreci mi?  Alper Taşdelen Çankaya Belediye Başkanlığı inşaatına kaç lira ücret ödedi? 5.kattaki makam odasının camları kurşungeçirmez mi? Masrafı iddia edildiği gibi 250 bin TL mi? Makam katına niye X-Ray cihazı koydu? Tehdit mi alıyor? . Kayınpeder neden suskun?

 

makam-aracı-zırhlı

 

20150126_161050-573x430 a1 a2

 

 

CHP’de kurultay hamleleri

 

Seçim yenilgisinin faturasını Kılıçdaroğlu’na kesmek isteyen muhahif kanattan adaylık hamleleri gelmeye başladı, ilk adaylar Umut Oran ve Mustafa Balbay CHP’nin, geçtiğimiz seçimlerle aynı oy oranında kalması, parti içerisindeki tartışmaları alevlendirdi. Şu ana kadar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na muhalif üç isim, genel başkanlık için yeşil ışık yaktı. Kulislerden edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’na karşı, muhalifler tek cephe olma peşinde. İlk bayrağı Umut Oran açtı Seçim sonuçlarının hemen ardından Kılıçdaroğlu’na karşı ilk muhalefet bayrağını Umut Oran açtı. Oran, seçim sonuçlarının ardından ‘olağanüstü kurultay’ talebinde bulundu. Oran, sonuçları yenilgi olarak görüyor ve bu nedenden dolaylı iki ay sonra yapılacak olan olağan kurultaydan önce, olağanüstü kurultaya gidilmesini istiyor. Ancak Oran’ın CHP’de olağanüstü kurultaya gidilebilmesi için 610 delegenin imzasını toplaması mümkün gözükmüyor. CHP izmir Milletvekili Mustafa Balbay, genel başkan adayı olmaya nasıl karar verdiğini anlattı. Balbay: Vefa borcum var ancak… Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında “Kemal Kılıçdaroğlu çok iyi bir genel başkan ancak çevresi iyi değil” diyen Balbay, CHP’de yön, yöntem ve yönetim değişikliği olması gerektiğini savundu. “Kılıçdaroğlu’na vefa borcum var. Bu borcu CHP’nin iktidar olması ile borcumu ödemiş olurum. Kongreye gidiyoruz. Ben önerilerimi sunacağım. Bana derlerseler bu projeler partimizi iktidara taşır. Ben de varım derim. Ben umutla heyecanla ve büyük bir enerjiyle geldim” diye konuştu. CHP’de Muharrem İnce’den de adaylık hamlesi bekleniyor. İnce’nin avukatı CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Twitter’dan “Umudun adresi olamıyorsan, örgüt yorulmuş ve bıkmışsa değişim şart” dedi.

 

ihale isteyen mi var?

 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in eşinin ailesine ait gökdelen ile ilişkilendirilen vurulma iddialarına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden cevap verilmesi şaşırttı.

 

10425070_881822661882668_1817909080995957065_n

 

                                    İlyas Güven Eroğlu

             Halkın Habercisi Yönetim Kurulu Başkanı

 

 

 

Kılıçdaroğlu’nun özde CHP’lileri!

 

 

Halkın Habercisi Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Güven Eroğlu’nun CHP Lideri Kılıçdaroğiu’nun sözleri üzerine yaptığı açıklama: CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in kurşunlanmasının ardından bugün, Çayyolu’nda Yaşar Kemal Parkı’nın açılış törenine katıldı ve halkinhabercisi.com Yönetim Kurulu Başkanı ilyas Güven Eroğlu’nu hedef alarak “Belediye başkanımıza yönelik olarak son derece çirkin iftiralar var. Anlamak mümkün değil. Bu kadar açık yalan üzerine haberler nasıl yapılabilir. Bunlar da sözde CHP’li. Size sözüm söz, onların tamamını temizleyeceğim, tamamını. Biz neyle uğraşıyoruz, onlar neyle uğraşıyor, bizim derdimiz Türkiye, onların derdi nasıl ihale alabilirim, nasıl, ‘eee ben CHP’liyirrT, yok kardeşim öyle bir şey, ona izin vermeyeceğiz.” dedi. “Size göre özde CHP’lilik partiye getirdiğiniz Mehmet Bekaroğlu, Muhammet Çakmak, Sezgin Tanrıkulu, Murat Özçelik, İlhan Kesici, Sinan Aygün, Faik Tunay, Seline Doğan, Ekmeleddin İhsanoğlu,İhsan Özkes gibi isimlerden oluşuyorsa, “özde CHP’li” olmak yerine “sözde CHP’li” olmayı tercih ederiz.

1

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğiu’nun park açılışında şahsımı hedef alarak yaptığı konuşmayı üzüntüyle dinledim. Ben de bir CHP üyesi olarak park açılışında bizzat bulundum. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in kayınpederi tarafından kurşunlanması haberimiz doğrudur. Belgeleriyle beraber yargıya intikal eden olay çok kısa sürede yargı kararıyla da kesinleşmiş olacaktır. Bu konuda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in vurulmasından önemli Ankara’nın göbeğinde CEPA AVM olarak da bilinen iş merkezinin arsasında kısa sürede yükselen ruhsatsız 20’yi aşkın katlı rezidansın nasıl ve kimlere güvenilerek yükseldiğidir. Genel Başkan Kılıçdaroğlu park açılışındaki konuşmasında “Başka bir belediye başkanı olsaydı buraya rezidans yapardı” ifadesini kullanmıştır. CHP Lideri Kılıçdaroğiu’nun CEPA AVM arsasında yükselen rezidansın ruhsatsız bir şekilde yükselmesini, başkan Taşdelen’e sorması gerekirken bizi suçlaması manidardır. Genel Başkan Kılıçdaroğiu’nun Çayyolu Bölgesindeki Sukent Yapı Kooperatifi’ne ait imar değişikliği ile büyük rantın kimlere sağlandığını Alper Taşdelen’e sorması gerekirken bizi suçluyor.

 

2

Arı Kolej’lerine ait arsaların 150 villadan 750 villaya nasıl çıktığını Alper Taşdelen’e sorması gerekirken bizi suçluyor. Daha bunun gibi Çankaya Belediyesi’ndeki rant skandallarını Alper Taşdelen’e sorması gerekirken bizi suçluyor. Sayın Kılıçdaroğlu bizi suçlayarak gerçeklerin üstünü kapatamazsınız. Biz ekip arkadaşlarımızla CHP içerisindeki tüm çarpıklıklara son verene kadar parti içi demokrasiyi işletene kadar, sizin parti içi iktidarınız yerine halkın iktidarını kurana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Genel başkanımız Kılıçdaroğiu’nun bu olayı kapatmak için panik havası içinde park açılışına katılması şahsımı kuşkulandırmaktadır. Acaba Taşdelen’in göz yumduğu CEPA AVM arsasında yapılan ruhsatsız rezidansın uzantıları daha farklı kişilerle mi ilişkili? Biz ruhsatsız residansın neden yapıldığını soruyoruz? Şahsımı suçlayarak Çankaya Belediyesinden iş alamadığımız için bunları yazdığımızı söylemesi çok üzücüdür. Ben bir işadamı olarak ortağı olduğum 13 firmamla 4 binin üzerinde çalışanımla 30 yıldır Ankara’da alnı açık başı dik çalışmalarımı sürdürüyorum. Bugüne kadar ne bu dönemde ne de önceki dönemlerde Çankaya Belediyesi’nin hiçbir ihalesine ne katıldım ne de teklif verdim. Genel başkanımızın açıklamalarıyla Çankaya Belediyesi’ndeki bu çarpıklıklar, bu yalanlar kapanmaz. Sayın Genel Başkanımız sözde CHP’li olduğumuzu, bizim kökümüzü CHP’den kazıyacağını söylüyor. Bizim kökümüz CHP’nin temellerine dayanmaktadır. Kendisi gibi DSP’den aday olup daha sonra CHP’ye gelmiş durumda değiliz. Benim babam Zeki Turgut Eroğlu 77 yılında CHP istanbul milletvekilidir. Hayatımız boyunca CHP’mizin Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yükselmesi ve partimizin iktidar olması için çalıştık. Son olarak Genel Başkanımıza şunu ifade etmek isterim bizim köklerimizi CHP’den kazımaya ne onun gücü yeter ne ömrü yeter.”

 

3


 

 

 

Kaynak: Yurt Gazetesi