Kim bu 2 CHP’li açıkla?!

Kim bu 2 CHP’li açıkla?!
4 Mayıs 2016 17:33

CHP’ye yakınlığıyla bilinen Yurt Gazetesi, Baykal’a yönelik kaset komplosunun arkasında iki CHP’li milletvekilinin olduğunu iddia eden internethaber.com yazarı Süleyman Özışık’ı, o iki CHP’liyi kamuoyuna açıklamaya davet etti… İşte o haber:

 

 

 

Savcıları bekleme Süleyman Ozışık, kamuoyuna açıkla

 

Bugün savaya ifade verecek

 

“Savcılar çağırırsa yeterli bilgiyi veririm” diyen Özışık, savcılıktan gelen davet üzerine bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek ifade verecek. Yurt’a “Savcya kaynağımı açıklayacağım. İsterse onu çağırıp CHP’li milletvekillerinin isimlerini ondan öğrenirler” dedi.

 

Kaset komplosunun arkasında iki CHPli var

 

internethaber.com yazarı Süleyman Özışık, CHP’yi sarsan kaset skandalıyla ilgili birbirinden bomba iki iddiayı gündeme taşıdı. Özışık, Baykal’ı koltuğundan eden kaset skandalının arkasında CHP’den iki ismin olduğunu söyleyince Özışık ifadeye çağrıldı.

 

YURT’UN sorularını yanıtlayan Süleyman Özışık, programın ertesi günü (dün) İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından telefonla arandığını ve programdaki iddiaları nedeniyle Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nca ifadesinin alınmasını istendiğini söyledi.

 

Ankara’da olduğu için yarın (bugün) doğrudan savcıya gidip ifade vereceğini belirten Özışık şunları söyledi:

 

“Savcıya kaynağımı açıklayacağım. Savcılık isterse onu çağırıp CHP’li, milletvekillerinin kim olduklarını ondan öğrenir. Ben isimlerini açıklamayacağım. Şu kadarını söyleyebilirim; o iki isimden biri 2010 seçimlerinde vekil seçildi. İkincisi ise 6 Haziran 2015’te vekil seçildi. 1 Kasım seçimlerinde ikisi birden İstanbul’dan milletvekili seçildiler. MYK’da yoklar ama her ikisi de Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimler.”

 

Internethabcr yazarı Süleyman Özışık, Deniz Baykal’ı genel başkanlık koltuğundan eden kaset skandalıyla ilgili CHP’deki iki ismi suçladı.

 

İnternethaber.com’da grup başkanlığı görevini yürütürken, cemaatten bir ismin kasetin yayınlanması için kendisine teklif getirdiğini açıklayan Özışık, kaset kumpasının arkasında, halen Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok yakınında bulunan iki CHP’linin olduğunu söyledi.
Habertürk’te katıldığı canlı yayında iddiasını dile getiren Özışık şunları söyledi:

 

“Kasetin ilk gönderildiği isimlerden biriyim. Hatta iddialı söylüyorum, kasetin ilk gönderildiği kişiyim. Ankara’dan o dönemde görüştüğümüz cemaatçi bir gazeteci beni aradı ve ”Baykal’ın kaseti var, sana gönderdik, yayınlanmasını istiyoruz” dediler. Ben de Internethaber’in ahlaken böyle bir işin içerisinde olmayacağını kendisine ilettim. O dönemde kaseti yayınlayan ilk internet sitesi Akit oldu. Kasetle ilgili bazı AKP’lileri aradığımda Başbakan’ın görüntüleri Akit’te yayınlandıktan sonra izlediğini ve derhal yayından kaldırılmasını istediğini söylediler.

 

Kumpasta iki CHP’linin parmağı var Süleyman Özışık can alıcı iddiasını ise “Ben size asıl bombayı söyleyeyim” sözleriyle dile getirdi ve şu iddialarda bulundu:

 

“O cemaatçi arkadaş kasetle ilgili iki CHP’linin ismini verdi. Şimdi o iki isim hala CHP’de siyaset yapıyor ve Kemal Kılıçdaroğlu’na çok yakın olduğunu biliyorum. Şu an siyasetin içindeler, önemli göreve gelen de oldu. Bazı zamanlarda masum yüzlere daha da dikkat etmek gerekiyor. Elimde bir belge olmadığı için kamuoyuna bu isimleri açıklayamam. Eğer savcılar çağırırsa bu konuyla ilgili yeterli bilgiyi veririm. Kaynağım bana bu kişilerin “kumpas kurduğunu ve Baykal’ın gidişinden sonra siyasete adım atacaklarını söyledi. Ve o bahsini ettiği iki kişi de siyasete adım attı. O kadar net.”

 

 

 

111

222