Kılıçları çektiler

Kılıçları çektiler
17 Temmuz 2017 09:54

Melih Gökçek’in başkanlığındaki AKP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Mehmet Özhaseki bakanlığındaki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın arasına Çankaya’daki bir alan girdi.

 

 

Sami Menteş / Odatv

 

Ankara’nın Çankaya ilçesi Çiğdem Mahallesi’nde bulunan şahsa ait bir alan hakkında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir imar planı hazırladı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderdi. Komisyon, Bakanlığın planını kabul etmeyerek iade etti.

Bunun üzerine Bakanlık alanda bulunan yapılar hakkında “riskli yapı” kararı verdi ve bölgedeki yapılar yıkıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü yıkılan bölgeyle ilgili yeni imar planı hazırladı. Müdürlük bu sefer hazırladıkları yeni imar planıyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan görüş istedi.

 

 

“KAMU ZARARINI RESMİLEŞTİREN…”

 

 

Komisyon, hazırlanan plana dair verdiği görüşünde “Plan değişikliğinin daha önce tarafımıza sunulduğu, Başkanlığımızca iade edildiği, bu kez Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca söz konusu alanın 6306 sayılı kanun kapsamında ‘Riskli yapı’ ilan edildiği ve binaların yıkıldığı belirtilerek Bakanlığa sunulan plan ile yine terkin işlemleri yapılmayarak kamu zararını resmileştiren imar durumu sunulduğu, 9 adet olan plan notları ile ayrıca inşaat alanı artışı istendiği bodrumların emsal harici tutulduğu ancak artan nüfusun ihtiyacı olan donatılar için eşdeğer alan ayrılmasına ilişkin bir öneride bulunulmadığı, yapılaşma yoğunluğunun arttırılması ile bölgedeki plan bütünlüğüne ve çevrede oluşan teşekküllere aykırı olan, yoğunluk arttırıcı ve parsel bazındaki söz konusu teklifin çevredeki yapılar için de emsal teşkil edebileceğinden olumsuz görüş oluşturulması gerektiği” ifadelerine yer verildi.

 

 

“KİŞİ MENFAATİNE HUKUKSUZLUĞU LEGALLEŞTİRMEYE ÇALIŞMASI…”

 

 

AKP’li belediyedeki komisyonun görüşünde ayrıca, bakanlığın yerel yönetimleri daha önce bu konularda hep eleştirdiği belirtilerek şunlar söylendi:

 

 

“Benzer konuda imar mevzuatına alenen aykırı bir teklifi reddetmek yerine, kişi menfaatine hukuksuzluğu legalleştirmeye çalışmasını anlaşılamadığı.”

 

 

1

2