Kılıçdaroğlu:’Sen Ağlayacaksan bu ülkenin çiftçisi, üreticisi için ağla’

Kılıçdaroğlu:’Sen Ağlayacaksan bu ülkenin çiftçisi, üreticisi için ağla’
26 Ağustos 2013 21:14

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Afyonkarahisar’da Büyük Taarruz’un 91’inci yıldönümü nedeniyle düzenlediği iki günlük gezi Başmakçı, Dazkırı ve Evciler ilçe ziyaretleriyle sona erdi.

Kemal Kılıçdaroğlu bu ilçelere yaptığı ziyaretlerde de halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Parti otobüsünün üzerinden halka seslenen Kılıçdaroğlu, “Genelde vatandaşlar otobüslere bindirilir, bir yere götürülür. Partinin genel başkanı da çıkar otobüse konuşur. Ben öyle yapmıyorum, biniyorum otobüse vatandaşın ayağına gidiyorum” dedi.

Türkiye’nin iyi yönetilmediğini, faturaların sonunda millete kesildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Son 15 günde yüzde 10 devalüasyon olduğunu, doların 2 liraya yükseldiğini, akaryakıt fiyatlarının arttığını belirtti. Önümüzdeki aydan itibaren her şeye zam geleceğini de iddia eden Kılıçdaroğlu, “Eğer bir ülkeyi zamlarla yönetmeye kalkarsanız sonunda bunun faturası vatandaşa çıkar. Biz üreten Türkiye olmalıyız” dedi.

GİDERSİN MISIR’A İSTEDİĞİN KADAR AĞLARSIN

Suriye ve Mısır’daki olaylar üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Kılıçadaroğlu, şöyle dedi: “Dünyanın neresinde olursa olsun hiç kimsenin haksızlığa uğramasını istemem. Ama ben önce kendi ülkemin, vatandaşlarımın çıkarlarına bakarım, hakkını korurum. Senin ülkende halkın ölecek, sesin çıkmayacak, ama öbür tarafta bilmem ne oldu kıyameti koparacaksın, olmaz. Senin vatandaşın açlıktan ölecek, sesin çıkmayacak, Mısır’da bilmem bu oldu ben ağlayacağım.

Ağlayacaksan Mısır orada, gidersin Mısır’a istediğin kadar ağlarsın, sonra Türkiye’ye gelirsin. Sen ağlayacaksan bu ülkenin çiftçisi, üreticisi için ağla bakalım.”

ASIL OTUR BUNUN İÇİN AĞLA

Devlet kurumlarının tabelalarındaki ‘T.C’ ibaresinin kaldırılmasına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bu topraklarda şehit kanı var ve al bayrak dalgalanacak. Valiye bakın Allah aşkına, tabeladaki Türkiye Cumhuriyeti yazısını yer olmadığı için yazmadığını söylüyor. Şimdi ne diyeceksiniz? Asıl sen şimdi otur bunun için ağla. Türkiye Cumhuriyeti adını valiliğin tabelasından nasıl çıkarırsın. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz, bayrağımız al bayrak, onunla gurur duyuyoruz. O bizim şerefimiz ve namusumuzdur” dedi.

KADDAFİ’Yİ SIRTINDAN BIÇAKLADILAR

Konuşmasında Libya’nın Türkiye’ye yaptığı yardımları hatırlatan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. “Kaddafi’yi öldürdük” diyen Kılıçdaroğlu, “Biz ne zamandan beri bize yardım edeni öldürmeye çalışıyoruz. Gittiler Kaddafi’nin elinden para, ödül aldılar. Dönüp Türkiye’ye Kaddafi’yi sırtından bıçakladılar. Ahde vefa denen bir şey vardır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretinin ardından karayoluyla Ankara’ya dönüşe geçti.