Kılıçdaroğlu:'Özgür ve bağımsız Türkiye için mücadele veriyoruz'

Kılıçdaroğlu:'Özgür ve bağımsız Türkiye için mücadele veriyoruz'
8 Ağustos 2013 23:51

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde kent merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Burmageçit ile Kanoğlu köylerini ziyaret ederek, köylülerle bayramlaşıp sorunlarını dinledi.

 Köylüler tarafından alkışlarla coşkulu şekilde karşınan Kılıçadoğlu, Burmageçit Köyü’nde yaklaşık 500 köylüye hitaben bir konuşma yaptı.Kılıçdaroğlu, köylülere söylediklerinin tümünü bildiklerini, ülkenin yeniden ayağa kalkması ve sorunlarını çözmesi gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

“Bu köye ilk kez geliyorum, hepinize merhabalar diliyorum. Hepinizin bayramı kutlu olsun diliyorum. Aslında söylemeklerimin tümünü sizler biliyorsunuz, bu ülkeyi yeniden ayağa kalkması lazım, sorunlarını çözmesi lazım. Yeni bir anlayışla Türkiye’nin sorunlarının ele alınması lazım. İnsanların huzur içersinde yaşadığı, geleceğe güvenle baktığı, umutla baktığı bir Türkiye yaratmak zorundayız. Bu amaçla yola çıktık. Bunun için mücadele ediyoruz, bu mücadelenin adı halkın iktidarını sağlamaktır. Bu ülkede halkın iktidarını sağladığımız zaman yani haramileri iktidardan indirdiğimiz zaman, yani kul hakkı yiyenlerin iktidardan düştüğü zaman emin olun Türkiye daha huzurlu bir Türkiye olacaktır. Bunun için bu mücadeleyi yeriyoruz. Alın terine değer veriyoruz, alın terinin değerli olduğu kutsal olduğu bir Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırmak durumundayız. Bunun mücadelesini veriyoruz. Tunceli bu bağlamda çok önemli. İnsanları aydınlık, yüreği temiz, geleceğe güvenle bakmak istiyor. Barış içerisinde yaşamak istiyorlar. Alın terinin değerini almak istiyorlar. Yani sizin taleplerinizle bizim taleplerimiz örtüşüyor. Yani sizin isteklerinizle bizim isteklerimiz örtüşüyor. İşsizliğin olmadığı, herkesin evine akşam huzur içersinde döndüğü bir Türkiye’yi ayağa kaldırmak zorundayız. Kavganın olmadığı huzurun egemen olduğu bir Türkiye. Barış içerisinde yaşayan bir Türkiye. Çocuklarımızın sabah işe giderken, okula giderken ailelerin kaygı duymadığı bir Türkiye istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz, bunun için yola çıktık. Sizden her zaman için destek istiyorum. Sadece Tunceli’den değil bütün Türkiye’den destek istiyorum.”

Türkiye’nin bütün komşularıyla kavgalı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Suriye’de kan akıyor, Mısır’da kan akıyor, Irak’ta kan akıyor. Neden? Oradaki Müslümanların pek çoğunun akrabası Türkiye’de. Yanlış politika izleniyor. Kardeş kardeşe kırdırılıyor. Birilerinin Ortadoğu’daki taşeronluğu Türkiye’ye veriliyor. Biz kendi bağımsızlığımızı kendi mücadelemizle elde ettik. Birileri Türkiye’nin bağımsızlığını altın tepsi içersinde bize sunmadı. Mücadele verdik. Az önce Tunceli’de öğle saatlerinde birisi geldi. Ülkemi seviyorum diyor yaşlı bir Tuncelili. Benim iki yakınım, iki dedem Çanakkale’de yatıyor diyor. Biz bu mücadeleyi verdik diyor. O halde bu mücadeleyi hep beraber yine vereceğiz. Özgür, bağımsız, güzel bir Türkiye için mücadele vereceğiz. Kol kola omuz omuza vereceğiz mücadelemizi. Bu mücadelede kadın erkek ayrımı yapmayacağız. Yaşlı genç ayrımı yapmayacağız. Aklımızın erdiğince, gücümüzün yettiği oranda hep beraber bu mücadeleyi yapacağız” dedi.

Köy muhtarı Hüseyin Öz. köydeki sorunları Kılıçdaroğlu’na anlattı. Kılıçdaroğlu’da köylülere dönerek “Muhtarımız diyor ki bunları söyledik kimse bizi duymadı. Ben duydum, elimden geleni yapmaya çalışacağım. Biz söylüyoruz kimse duymuyor diyor. Halkın iktidarında, halka hizmet eden bir siyasal parti bunu mutlaka duyar ama iktidarın halkın iktidarı olması lazım. Kişisel zenginleşmeyi değil halkın zenginleşmesi mücadelesini yapması lazım” dedi.

Daha sonra Kanoğlu Köyü’ne giden Kılıçdaroğlu, burada Haziran ayında evine silahlı saldırı düzenlenen aileyi ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti. Köy Muhtarı İmam Polat’tan olayla ilgili bilgi alan Kılıçdaroğlu, “Bizim milletvekillerimiz zaten olayı takip ediyor ve olayın takipçisiyiz. Herkesin can güvenliğinin sorunsuz şekilde sağlanması lazım. Bu tür olayları kabul etmek imkansızdır. CHP olarak sizler için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Köylüler ile bir süre görüşüp sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, daha sonra dinlenmek üzere kardeşi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu’nun evine geçti.