Kılıçdaroğlu’nun okul arkadaşı da CHP’den aday adayı oldu

Kılıçdaroğlu’nun okul arkadaşı da CHP’den aday adayı oldu
13 Mayıs 2018 17:38

1999-2002 yıllarında DYP’den Isparta milletvekili olarak Meclis’e giren Ramazan Gül, CHP’den milletvekili aday adaylığı için müracaat etti. Aynı zamanda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun üniversiteden arkadaşı olan Gül, “2005’te CHP’ye üye oldum, 13 yıl sonra taşın altına elimi koymam gerektiğini düşünerek adaylık müracaatı yaptım” dedi.

 

 

 

Kılıçdaroğlu gibi 1952 doğumlu olan Ramazan Gül, CHP liderinin de okuduğu Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun. SÖZCÜ’ye konuşan Gül, okulları için şu bilgiyi verdi: “Kemal beyi öğrencilikten tanırım, sınıfı hep birinci geçerdi. Okuldan beri sosyal demokrat bir dünya görüşüne sahip.”

 

DEMİREL’DEN SONRA

 

Uzun yıllar Maliye Bakanlığı’nda bürokratlık yapan Gül, hem bürokrasi hem de 3 yıllık milletvekili döneminde Isparta’ya yaptığı hizmetleri hatırlatarak, “İlimiz en büyük hizmetleri rahmetli Süleyman Demirel sayesinde aldı. Biz de hem bürokraside hem de milletvekilliğimiz döneminde hizmetlerin takipçisi olduk.

 

CHİRAC ÖRNEĞİNE BENZİYOR

 

Gül, adaylık müracaatının sebebini şöyle açıkladı: “Ben 2005’te sade bir üye olarak CHP’ye katıldım. Son dönemde ülkede işler iyi gitmiyor. Devletin kurumlarının işlevi kalmadı. Kemal bey demokrasinin önünü açan arka arkaya hamleler yapınca ‘ben de taşın altına elimi koymalıyım’ dedim. İYİ Parti’ye 15 vekilin gönderilerek seçime sokulması, partide rakibi olan birini (İnce) Cumhurbaşkanı adayı yapması son 50 yılda hiçbir liderin yapamayacağı fedakarlıklardır. Fransa’da Jacques Chirac’in yaptığı hamleyi akla getiriyor. Chirac, kamuoyunda müspet tepkiler alan Maliye Bakanı önemli göreve getirince arkadaşları ‘sizi yarın indirir’ diye karşı çıkıyor. Verdiği cevap; ülke menfaati söz konusu ise benim için hiç önemli değil…”

 

 

Kaynak: Veli Toprak/Sözcü

 

Kılıçdaroğlu’nun okul arkadaşı da CHP’den aday adayı oldu