Kılıçdaroğlu’nun ‘Kaftancıoğlu talimatına’ tepki!

Kılıçdaroğlu’nun ‘Kaftancıoğlu talimatına’ tepki!
17 Eylül 2020 12:10

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Atatürk’ün adını ‘Kategorize edilmesine karşıyım’ diyerek kullanmayan CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’na parti içinden tepki geldi. Tartışma büyüyünce devreye Kılıçdaroğlu girdi, partililerin yorum yapmamasını istedi.

 

 

Hürriyet’ten Rifat Başaran’ın haberine göre CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Atatürk” yerine “Gazi Mustafa Kemal” demesi üzerine ortaya çıkan tartışmaya CHP Genel Merkezi’nden müdahale geldi. CHP’liler Kaftancıoğlu’na eleştiriler yöneltirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, böyle bir zamanda böyle bir tartışmanın doğru olmadığını ifade ederek, daha fazla yorum yapılmamasını istediği öğrenildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da “CHP’de, Atatürk ile sorunu olan, Atatürk düşmanlığı yapan, Atatürk tartışmaları içinde bulunan hiç kimse olmaz. Böyle bir tartışmanın, bugün itibari ile doğru bir tartışma olduğu kanaatinde değiliz” dedi.

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun mesajını milletvekillerinin ortak WhatsApp grubundan paylaştı ve milletvekillerinden bu konuda yorum yapılmamasını istedi. İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise “Bize değil Atatürk diyemeyenlere konuşmayın diyeceksiniz” sözleriyle tepkisini dile getirdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in de sosyal medyada peş peşe yapılan paylaşımlar üzerine, İzmir milletvekillerine mesaj göndererek, “Bu konuların konuşulacağı yerler basın ve sosyal medya değil, partimizin yetkili kurullarıdır” dediği öğrenildi.