Kılıçdaroğlu’nun ittifak modeli: Kim güçlüyse diğeri yardımcı olsun

Kılıçdaroğlu’nun ittifak modeli: Kim güçlüyse diğeri yardımcı olsun
21 Kasım 2018 11:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mart 2019’da yapılacak yerel seçim için İYİ Parti ile kurulması planlanan ittifak için “İYİ Parti’nin çok oy aldığı yerlerde, İYİ Parti adayına bizimkiler (CHP) destek verebilirler. Oturur konuşurlar, destek verirler; ona göre, Başkan İYİ Partili, başkan yardımcılarından birisi de CHP’li olur” dedi.

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuştu.

 

Yerel seçimlerle ilgili olarak “Gerçekten halkın sempatisini topluyorsa AK Parti’den birisi de CHP iyi bir aday gösteriyorsa gelip oyunu ona verebiliyor” diyen Kılıçdaroğlu, iktidar cephesinde bu nedenle bir ‘panik havası göründüğünü’ iddia etti.

“Ne kadar korkarlarsa korksunlar, telaşlanırlarsa telaşlansınlar bu seçimde kaybedecekler. Onlar da görüyor bunu İstanbul’un, Ankara’nın hiçbir sorununu çözmediler. Bunların yönettiği ama herhangi bir sorununu çözdüğü yeri gösteremezsiniz” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, “Kendileri itiraf ediyorlar İstanbul’a ihanet ettik diye” hatırlatmasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, sözlerine “Dışarıdan gelenler ihanet etmediğine göre kendileri ihanet ettiler. Dolayısıyla biz hep söylüyoruz İstanbul’un bağrına saplanmış olan ihanet hançerini çekip çıkarmak bizim görevimiz” diye devam etti.

Bu aşamada İYİ Parti ile oluşturmaya çalıştıkları ve ‘iş birliği’ diye tarif ettikleri ittifak için kendisinin nasıl bir model öngördüğü yönündeki soruya Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

— Tabi ki sandıkta ittifak, en güçlü ittifaktır. Yerelde adaylar, partililer birbirlerini daha iyi tanıyorlar. Kimin hangi koşullarda destekleneceğine onlar daha iyi karar verebiliyorlar. Bu milletvekili seçimi değil, her belediye seçiminin kendine özgü koşulları vardır. İYİ Parti’nin çok oy aldığı yerlerde, İYİ Parti adayına bizimkiler (CHP) destek verebilirler. Oturur konuşurlar, destek verirler; ona göre, Başkan İYİ Partili, başkan yardımcılarından birisi de CHP’li olur. Belediye Meclisi’nde oturup kendi aralarında karara varırlar.

 

https://www.haberturk.com/yazarlar/muharrem-sarikaya/2228062-iste-kilicdaroglunun-ittifak-modeli-kim-gucluyse-digeri-yardimcisi-olsun