Kılıçdaroğlu’nun istifasını Özkan, Bingöl ve Tezcan engelledi!

Kılıçdaroğlu’nun istifasını Özkan, Bingöl ve Tezcan engelledi!
26 Haziran 2018 15:58

İki gün önce yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde CHP % 22.67 Muharrem İnce % 30.7 oy aldı.

 

H&H ÖZEL HABER

 

CHP’nin önceki yıllarda yapılan seçimlere göre ciddi oranda oy kaybetmesi, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ailesiyle birlikte seçim sonuçlarını izlerken başta oğlu Kerem Kılıçdaroğlu olmak üzere diğer aile fertleri de artık Genel Başkanlığı bırakması yönünde karar aldıkları ifade edildi.

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu bu kararını dün Genel Merkez’e gittiğinde MYK üyelerinin bir kısmıyla paylaşarak durum değerlendirmesi yaptı.

 

Kılıçdaroğlu’nun bu kararı aile bireyleri tarafından yakın dostlarıyla paylaşıldı. Bunun üzerine sosyal medyada ve bazı TV kanallarında konu yoğun bir şekilde tartışılmaya başlandı.

 

MYK üyelerinden Tuncay Özkan, Tekin Bingöl ve Bülent Tezcan Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığı bırakma düşüncesine şiddetle karşı çıktılar.

 

“Önümüzde Yerel seçimler var. Delegasyon bizi ve bizi destekleyen belediyelerimizin kontrolünde” diyerek “Muharrem İnce ve ekibinin biz bırakmadığımız sürece kongreyi toplaması söz konusu değil” düşüncesiyle Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na baskı yaptıkları ve Kılıçdaroğlu’na görevi bırakmama baskısı yaptıkları CHP kulislerinde konuşuluyor.

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun bugün MYK toplantısının ardından saat 14:00’te yaptığı basın açıklamasında kendisinin ve MYK yönetminin başarılı olduğunu aslında iki gün önce yapılan seçimlerde AK Parti ve Erdoğan’ın kaybettiğini ileri sürerek görevinin başında kalacağını belirtmesi şaşkınlık yarattı.

 

CHP Örgütlerinin alınan sonuçlardan büyük rahatsızlık duyduğunu adeta patlamaya hazır bir bomba gibi beklediklerini, bir kıvılcımla Kılıçdaroğlu ve yönetiminin istifası konusunda baskıların artacağını bu baskılara başta Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na MYK’nın direnemeceği CHP kulislerinin ilk sıradaki maddesi olarak yerini koruyor.