Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Belediye adayı belli oldu! Hamzaçebi çok yakında sokağa çıkacak…

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Belediye adayı belli oldu! Hamzaçebi çok yakında sokağa çıkacak…
17 Ocak 2018 10:36

Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, Kılıçdaroğlu’nun son il kongrelerindeki hamleleri ile, CHP’de Alevi etkisinin ortadan kalktığını gündeme getirdi. İşte o satılar:

 

 

 

2016’da yapılan CHP’nin 35. kurultayına katılan Alevi ağırlıklı delegeler Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu listelerini delmişler ve parti yönetiminde söz sahibi olmuşlardı.

3-4 Şubat 2018’de yapılacak CHP’nin en yüksek karar organı olan kurultayda söz sahibi olacak toplam bin 247 delege İstanbul İl Kongresi’nin de yapılması ile tamamlandı.

 

 

Yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi üst yönetiminde görev yapan ve teşkilatları çok iyi tanıyan eski bir milletvekili, “Seçilen delegeler gösterdi ki CHP bu Kurultay’a Alevi ağırlığı olmadan gidiyor” dedi.

Bu CHP’nin geleceği için olduğu kadar Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu için de elbette önemli.

Kılıçdaroğlu üzerinde Alevi baskısı bu Kurultay ile tamamen kalkacak.

 

 

İstanbul İl Kongresi’nde Cemal Canpolat’ın kaybetmesinin CHP üst yönetiminde nasıl etkisi olacağını da araştırdım.

Parti Meclisi’nde halen bulunan, Bülent Tezcan, Aykut Erdoğdu, Erdal Aksünger, Battal İlgezdi, Gamze İlgezdi, Ali Öztunç, Serra Kadıgil, İdris Akyüz ve Çetin Soysal gibi isimler İstanbul İl Delegeleri arasında yani yeni il Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun listesinde yer almadılar.

CHP’nin Gürsel Tekin ve Engin Altay gibi önemli isimlerinin de Cemal Canpolat’ı destekledikleri için kaybedenler arasında olduğu vurgulanıyor.2016 yılında yapılan Kurultay’a İstanbul’u temsilen katılan 186 delegeden yaklaşık 90’ının Alevi kökenli olduğu ancak Canan Kaftancıoğlu’nun listesinde bu ağırlığın tamamen kalktığı vurgulanıyor.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak?

 

 

Önce şunu söyleyeyim Muharrem İnce başta bazı isimlerin hayalleri İstanbul İl Kongresi’ndeki sürpriz sonuç ile kayboldu.

 

foto1

 

İstanbul’da Kaftancıoğlu’nun kazanması ile kendisini destekleyen TBMM eski Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı şansı çok yükseldi.

Elbette son kararı CHP Genel Başkanı verecek ki, Hamzaçebi’nin Kılıçdaroğlu ile bürokrasi yıllardan bu yana gelen dostluğu da biliniyor.Hamzaçebi’ye sordum; İstanbul İl Kongresi’nin sonuçlarını Büyükşehir Belediye Başkan adaylığınız açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hamzaçebi, “Öncelikle seçilen başkanı ve yeni yönetimi kutluyorum. Öncelikli hedefimiz Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP’nin kazanmasıdır. Ben ya da başka bir adayın olması gerçekten ikinci plandadır. Bütün örgütümüzle, seçmenlerimizle Mart 2019’da yapılacak bu önemli yarışa hazırlanıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu da bu seçimi kazanacak ismi aday yapmayı ister elbette. 3-4 Şubat’ta Kurultayımızı tamamlayınca hedefimiz İstanbul’u kazanmak için çalışmaya bütün gücümüzle başlamak olacaktır” diye yanıt verdi.

 

canan

Canan Kaftancıoğlu’nun durumu…

 

 

Birçok okurum Canan Kaftancıoğlu hakkında olumsuz düşünceye sahip bunu açıkça yazayım.

“İstanbul’u, haramilerin saltanatından kurtarmaya adayım” diye aday olan Canan Kaftancıoğlu, bunu da başardı.

Kaftancıoğlu seçildiği gün, geçmişte attığı Tweetler de yeniden hatırlandı.

Uzun zamandır CHP’li olan ve parti politika tüzüğüne göre hareket ettiğini söyleyen Kaftancıoğlu hakkında, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle, terör örgütleri ‘PKK ve DHKP/C’nin propagandasını yapmak’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını alenen aşağılamak’ ile ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlarından soruşturma açıldı.

Soruşturma bitmeden Dr. Canan Hanım hakkında “yargısız infaz” yapılmaması daha doğru olur.

t10 t9 t8 t7 t6 t5 t3 t2

 

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/chpde-alevi-etkisi-kalkti-45895yy.htm