Kılıçdaroğlu’nun da koltuğu sallanır!

Kılıçdaroğlu’nun da koltuğu sallanır!
26 Mayıs 2016 17:01

Yargıtay’ın MHP’de kurultay kararı CHP’deki muhalefeti de umutlandırdı.

 

 

Zihni Erdem / Aydınlık

 

 

 

Muhalifler şu değerlendirmelerde bulundu: “Bahçeli’nin gitmesi, muhalefette en az onun kadar başarısız olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu sallanmasına yol açar. Yapılacak birkaç anketin sonucunda MHP’nin oylarını artırdığı ve CHP’den de oy aldığı ortaya çıkarsa CHP’de en kısa sürede olağanüstü kurultaya gider ve orada yeni bir genel başkan  seçer. Aksi halde CHP ilk seçimlerde bırakın iktidar olmayı ana muhalefet partisi statüsünü bile kaybeder. Böyle bir sonucu hiçbir CHP’li göze alamaz.”

 

 

ADAY ÇOK

 

 

CHP olağanüstü kurultay hesapları yapılırken, çok sayıda ismin de böyle bir kurultayda genel başkanlık adaylığı için nabız yokladığı öğrenildi. Muharrem İncenin yanı sıra, Mustafa Balbay, Ümit Kocasakal, Metin Feyzioğlu, Tuncay Özkan, Özgür Özel, Fikri Sağlar ve Umut Oran gibi isimlerin genel başkanlık için adaylıklarını koyabilecekleri ifade ediliyor.
Muhtemel bir olağanüstü kurultayda, adaylık yarışına girmeyi düşünmeyen eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın ise üzerinde bir uzlaşma sağlanması halinde partideki dağınıklığı toparlamak için belli bir dönem için bu görevi üstlenebileceği ifade ediliyor.
KAMP TERS ETKİ YARATTI

 

 

CHP’nin hafta sonu düzenlediği Antalya Kampı, beklenin aksine “ortak söylem” yerine parti içindeki saflaşmaları daha da keskinleştirdi ve farklı eğilimler arasındaki söylem uçurumunu ortaya çıkardı.

 

 

Antalya kampındaki tartışmaları değerlendiren ismini vermek istemeyen bir PM üyesi şöyle konuştu: ” Kampta şunu gördüm: Parti Meclisi üyeleri arasında ‘Bu genel başkan ve bu yönetim ile olmuyor, olamayacak” diyenlerin sayısı küçüksemeyecek kadar çoğalmış durumda. Bu durum konuşmalara da yansıdı. Kimi bu daha sert ve keskin biçimde, kimisi ise daha diplomatik bir üslupla bunu ifade etti. Bir başka gözlemim de parti içinde söylem birliğinin bozuduğu. Bu kamp ‘söylem birliğini sağlamak’ için yapıldı ama tam tersi oldu.”

 

TARTIŞMA BÜYÜYOR

 

 

Antalya’da yaptığı konuşma ile Kılıçdaroğlu’na adeta bayrak açan Muharrem İnce, kaptan hemen sonra yaptığı açıklamalarda uyarıları karşın, meydanlara çıkmaya devam edeceğini ilan etti. İnce ile birlikte hareket eden Balıkesir Milletvekili Namık Havutça “Biz milletvekiliyiz. Sadece bir ilin değil tüm Türkiye’nin milletvekiliyiz. Bir başka ile gitmemiz ve oradaki bir etkinliğe katılmamızdan daha normal bir şey olamaz. Parti faaliyeti yapıyoruz” diye konuştu.
‘CHP’DE KALIP DEĞİŞTERECEĞİZ’

 

 

Antalya kampında, milletvekili dokunulmazlıkları ile ilgili anayasa değişikliğinin 110 imza ile Anayasa Mahkemesi’ne dava açılması görüşünü ısrarla savunanların arasında yer alan Mersin Milletvekili Fikri Sağlar,  Kılıçdaroğlu’nun “İmza verenler HDP’ye gitsin” şeklindeki sözlerine “Biz CHP içinde kalacağız ve bu anlayışı değiştireceğiz” karşılığını verdi.