Kılıçdaroğlu’nun CHP Ankara il kongresi için Ali Hikmet Akıllı’nın eline tutuşturduğu delege listesi!

Kılıçdaroğlu’nun CHP Ankara il kongresi için Ali Hikmet Akıllı’nın eline tutuşturduğu delege listesi!
16 Şubat 2020 08:30

 CHP Ankara il kongresi bugün saat 10:00’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde başlayacak.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

3 adayın yarışacağı kongrede eski Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Yalçınkaya’nın gerekli imzayı tamamlayarak yarışa tabanın desteklediği aday olarak katılacak.

 

 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun işaret ettiği Ali Hikmet Akıllı’yı destekleyen delegelerden Genel Merkez tarafından oluşturulan listelerle imzaları alınarak Akıllı’nın aday olması için yarın Divan Başkanlığı’na sunulacak.

 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, Ankara kurultay delege listesini hazırlayarak Ali Hikmet Akıllı’nın eline tutuşturduğu iddiaları CHP tabanında tepkiyle karşılandı. 24 CHP ilçe başkanının yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Çankaya, Yenimahalle, Elmadağ belediye başkanlarının da Ali Hikmet Akllı’nın listesinden delege olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Adaylık sürecinde Genel Başkan’ın favori adayı olarak bakılan ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşarı’ın adayı olan Umut Akdoğan’ın Genel Başkan’ın ricasıyla adaylıktan çekilmesiyle kurultay delegeliğine fit olduğu anlaşılıyor.

 

 

Eski il başkanı Adnan Keskin ve mevcut il başkanı da Rıfkı Güvener de Kılıçdaroğlu’nun hazırladığı delege listesinde yerini aldı.

 

 

CHP Genel Müdürü Özgür Karakoç’un yanı sıra Veli Özdemir, Deniz Demir, Veli Şahin, Erhan Aras, Veli Yalçıner, Mete Oltulu, Kenan Nohut, Bülent Yücetürk, Bülent Elikesik gibi Genel Merkez’e yakın isimler de Ali Hikmet Akıllı’nın eline tutuşturulan delege listesinde yerini alacak.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın da Ali Hikmet Akıllı’nın eline tutuşturulan listede delege olarak yer alıyor.

 

 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Ankara il kurultay delegeliği için hazırladığı listede 24 CHP ilçe başkanının ismi de yer alıyor.

 

 

Yarın yapılacak CHP il kongresi yeni bir sürpriz yaşanmazsa halkın adayı Ayhan Yalçınkaya ile Genel Merkez tarafından işaret edilen Ali Hikmet Akıllı arasında geçecek.

 

 

Kurultayda son sözü Ankara delegesi söyleyecek.