Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri hala geçerli mi? Videoları izleyince ne yanıt verecek?

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri hala geçerli mi? Videoları izleyince ne yanıt verecek?
3 Ağustos 2018 16:10

CHP 19. olağanüstü Tüzük Kurultayı 9-10 Mart tarihlerinde Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüzük kurultayında yaptığı konuşma ile bugün yaşananlar arasında en ufak bir tutarlılık yok.

 

Olağanüstü kurultayın toplanması için imza veren delegelerin iradesini hiçe sayan CHP yönetimine 9-10 Mart tarihlerinde yapılan tüzük kurultayında Kılıçdaroğlu’nun sözleriyle yanıt vermek ve bu sözlerin hala geçerli olup olmadığını sormak istiyoruz.

 

 

Kılıçdaroğlu, tüzük kurultayında yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

“Örgütün iradesine güveniyoruz. Örgütün iradesi önemlidir. Örgütün iradesine rağmen Genel Başkanlık yapılmaz. Örgütün iradesine rağmen siyaset yapılmaz. Örgütün iradesine saygı göstermek zorundasınız. “

“Hem ona imza veriyor hem buna imza veriyor. Olmaz doğru değildir, ahlaki değildir. Hiçbir zaman hiç bir delegeye neden oraya imza attın lafını etmedim. Benim lehime veya aleyhime imza atan herkes kapıma geldiğinde hiç bir zaman sorgulamadım. Diğerlerini yani genel başkan yardımcılarını il başkanlarını nasıl karşıladıysam o arkadaşlarımı da öyle karşıladım. Öyle uğurladım. Yarışa girmek isteyen hiçbir genel başkan yardımcısının genel başkan adayının önünü kesmedim. Herkes demokratik olarak yarışabilir. Niye keselim. Eski alışkanlıkların nüksetmesini kabul etmiyorum. Delege üzerinde baskıyı kabul etmiyorum. Her delege özgür iradesiyle gidip oyunu kullanmalı. Bunu yaptığımız zaman ses vermiş oluruz. Bunu yaptığımız zaman bu partide demokrasi kültürü var, demokrasi kültürü yerleşmiş diyebiliriz.”