Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Adalar’a 1. sıra meclis üyesi oluyor

Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Adalar’a 1. sıra meclis üyesi oluyor
11 Şubat 2019 17:27

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta gazetelerin Ankara temsilcileri ile bir araya gelmiş ve İstanbul Adalar Belediye Başkanlığı için gazeteci Erdem Gül’ün aday gösterileceğini açıklamıştı.

 

 

 

Genel Başkanın bu açıklaması ardından MİT tırları dosyası kapsamında Enis Berberoğlu ve Can Dündar ile birlikte “Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlaması ile yargılanan Erdem Gül’ün belediye başkanlığı koltuğuna oturması sonrası ceza alması durumunda başkanın kim olacağı parti kulislerinde en çok konuşulan konulardan biri oldu.

 

 

KILIÇDAROĞLU’NUN B PLANI OKAN KONURALP

 

14. Ağır Ceza Mahkemesindeki görülen ve 6 Şubat 2019 tarihinde devam edecek davada Erdem Gül 5 yıl hapis cezası ile yargılanıyor. Erdem Gül’ün ceza alarak başkanlığının düşmesi durumuna göre B planını hazırlayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi basın danışmanı Okan Konuralp’i Adalar Belediye Meclis üyesi olarak listeye yazdıracağı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun Erdem Gül’ün olası bir ceza alması durumunda Konuralp’i Adalar Belediye Başkanlığı görevine getireceği ve sorunu kriz olmadan çözeceği belirtiliyor.

 

 

Kaynak: CHP Burada

Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Adalar’a 1. sıra meclis üyesi oluyor