Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı ‘Gördüğüm lüzum üzerine’ diyerek istifa etti!

Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı ‘Gördüğüm lüzum üzerine’ diyerek istifa etti!
16 Ocak 2021 10:23

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken partiden istifasını sosyal medya üzerinden açıkladı..

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nden kritik bir istifa haberi geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı ekonomist Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada görevinden istifa ettiğini duyurdu..

 

 

Eken Twitter’da şu ifadeleri kullandı: “Gördüğüm lüzum üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Başdanışmanlığı görevimden istifa ettim. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”.

PROF. DR. MEHMET HASAN EKEN KİMDİR?
Mardin-Derik 1965 doğumlu olan Eken 1987 yılında İktisat Lisansı (Anadolu Üniversitesi), 1992 yılında Finans alanında yüksek lisans (The University of Exeter, İngiltere) diplomalarını alarak 1999 yılında Bankacılık Doktora (Marmara Üniversitesi) çalışmalarını tamamladı. Geçmişte farklı üniversitelerde finans, bankacılık ve sermaye piyasaları alanlarında lisans ve lisansüstü dersler vermenin yanı sıra dört farklı üniversitede kırktan fazla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) tez yönetti.

Eken’in Türkiye’de yayımlanmış dört bilimsel kitabı, değişik dergilerde İngilizce ve Türkçe yayımlanmış çok sayıda bilimsel makalelerinin yanı sıra beş edebi eseri de bulunmaktadır.

 

 

 

.