Kılıçdaroğlu’nun Ankara’ya düşündüğü Cengiz Topel Yıldırım PM’de yerle bir oldu!

Kılıçdaroğlu’nun Ankara’ya düşündüğü Cengiz Topel Yıldırım PM’de yerle bir oldu!
6 Şubat 2018 13:20

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Cengiz Topel Yıldırım, çok güvendiği Genel Başkan’ın desteğini alarak CHP kurultayında PM’ye aday olmuştu.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

Pazar günü yapılan CHP PM seçimleri öncesi Ankara Arena Spor Salonu’nda görkemli bir kampanya yürüten Ankaragücü’nün eski başkanı Cengiz Topel Yıldırım’ın PM’ye girmesine kesin gözüyle bakılıyordu.

 

Cengiz Topel Yıldırım’ın korumalarıyla geldiği Arena Spor Salonu’nda delegelerden daha çok basın mensuplarıyla ilgilenmesi gözlerden kaçmadı.

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı olan Cengiz Topel Yıldırım’ın CHP Ankara İl kongresine Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun arabasıyla gelerek Nazım Hikmet Kültür Salonu’nda yapılan il kongresi öncesi adeta Genel Başkan ile verdiği pozlarla şov yapmıştı.

 

WhatsApp-Image-2018-01-06-at-14.13.09

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok önem verdiği Cengiz Topel Yıldırım’ın Kılıçdaroğlu tarafından önümüzde yapılacak yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne CHP adaylığı için hazırlık yapıldığı iddiaları CHP kulislerinde yoğun olarak konuşulmuştu.

 

3-4 Şubat’ta yapılan kurultayda salonun her tarafı, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşarı’ın da gözdesi olarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na sunulan ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığına getirilen Cengiz Topel Yıldırım’ın afiş ve bayraklarıyla süslenmişti. Adeta şova dönüştürülen PM öncesi kampanya, delegelerin oyları sandıklardan çıktığında Cengiz Topel Yıldırım için hüsrana dönüştü.

 

 

Cengiz Topel Yıldırım 1266 delegeden sadece 111 oy alarak 248. oldu.

 

PM’ye en son sıradan giren kişi 359 oy aldı.