Kılıçdaroğlu’nun ‘A TAKIMI’

Kılıçdaroğlu’nun ‘A TAKIMI’
23 Ocak 2016 11:25

CHP’nin Parti Meclisi kurultay sonrasında ilk toplantısını bugün yapacak.

 

 

Toplantıdan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeliklerine atama yaparak, yeni dönemde birlikte çalışacağı “takım” arkadaşlarını belirleyecek.

 

 

KILIÇDAROĞLU’NUN ‘A TAKIMI’NI AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

 

 

CHP’nin geçen hafta sonu toplanan kurultayından sonra Parti Meclisi bugün ilk toplantısı yapacak. Toplantıdan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeliklerine atama yaparak, yeni dönemde birlikte çalışacağı “takım” arkadaşlarını belirleyecek. CHP kurultayında seçilen 60 kişilik Parti Meclisi üyeleri, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun çağrısı üzerine bugün Genel Merkez’de saat 11.00’de ilk kez toplanacaklar. Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasından sonra PM üyeleri, tek tek söz alarak kendilerini tanıtıcı birer konuşma yapacak. Siyasi gelişmelerin yanı sıra kurultay da değerlendirileceği toplantıdan sonra Kılıçdaroğlu’nun MYK üyeliklerine atama yapması bekleniyor.

 

GÖZLER YENİ MYK’DA

 

Kılıçdaroğlu, görevde kaldığı altı yıl içinde dördü kurultaylar sonrasında, üçü de çeşitli ara dönemlerde, “vitrin yenileme” kapsamında olmak üzerine Merkez Yönetim Kurulunda yedi kez değişiklik yaptı. PM toplantısında sonra atayacağı yönetim ise Kılıçdaroğlu tarafından atanarak belirlenen sekizinci MYK’si olacak.

 

75 YARDIMCI DEĞİŞTİRDİ

 

Kılıçdaroğlu’nun bu süreçte tam 75 genel başkan yardımcısı değiştirdiği belirtildi. Değiştirilen isimlerden bazıları şöyle: Hakkı Süha Okay. Adnan Keskin. Umut Oran, Faik Öztrak, Hurşit Güneş, İzzet Çetin. Osman Korutürk, Faruk Loğoğlu, Oğuz Oyan, Aytun Çıray, Faruk Loğoğlu, Faik Oztrak ve Ercan Karakaş. Kılıçdaroğlu, aynı dönem içinde içlerinde Önder Sav’ın da olduğu Süheyl Batum, Bihlun Tamaylıgil, Gürsel Tekin olmak üzerine dört genel sekreter değiştirdi. Kılıçdaroğlu aynı dönemde, sırasıyla Hakkı Süha Okay, Gürsel Tekin, Bihlun Tamaylıgil. Birgül Ayman Güler ve Haluk Koç olmak üzerine beş Parti Sözcüsüyle çalıştı.

 

‘KARPUZ SEÇER GİBİ YARDIMCI SEÇİYOR

 

Kurultay’da Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yönetime girme teklifini ret ettiğini açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, şu eleştiriyi yapmıştı: “Genel reis yardımcısı dayanmıyor ki Sayın Kılıçdaroğlu’na, değiştir de değiştir, değişim bu mu? Genel Başkanın iki dudağının arasında MYK üyeliği yapılmaz. 1 lukuki statü sağlanır, geçmişte olduğu gibi. Geçmişte Parti Meclisi seçerdi. Şimdi umumi reis karpuz seçer gibi seçiyor.”

 

‘LİBERALLER YÖNETİME TAŞINDI’

 

Kılıçdaroğlu’nun yönetimde olduğu altı yıllık bu dönemde, içlerinde önder Sav, Birgül Ayman Güler, Süheyl Batum, Oğuz Oyan, Şahin Mengii, Bcrhan Şimşek ve Kemal Anadol gibi çok sayıda “ulusalcı” duruşu olan çeşitli düzeydeki parti yöneticileri tasfiye edilirken. Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Erdoğan Toprak, Mehmet Bekaroğlu, Murat Özçclik. Şafak Pavey ve Selin Sayek Böke gibi liberal isimleri yönetim kademelerine taşıdı. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun yönetime giremeyen eski parti yöneticileri ve eski milletvekillerini “danışman” kadrosuna alarak değerlendireceği ifade edildi.

 

MYK’DA KİMLER GÖREVLENDİRİLECEK?

 

Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi’nden sonra sekizinci kez atayacağı MYK’da ise önemli değişikliklere gitmesi beklenirken, “dar kurmay kadrosu” içinde yer alan Selin Sayek Böke, Tekin Bingöl. Bülent Tezcaıı ve Sezgin Tanrıkulu gibi isimleri değiştirmesi beklenmiyor. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun yeni yönetiminde yer vermesi beklenen isimler arasında şu isimler öne çıkıyor: Hakkı Süha Okay, 1 laluk Koç, Candan Yüceer. Seyit Torun. Öztürk Yılmaz, Ayşe Eser Danışoğlu. Çetin Osman Budak, İlhan Cihancr, Ali Öztuııç, İdris Akyüz ve Fikri Sağlar, Ali Özgündüz, Aykut Eıdoğdu ve Bülent Kuşoğlu.

 

Kaynak: ZİHNİ ERDEM/AYDINLIK