Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden Çakıcı’yı, makamında ağırlayan Edirne Belediye Başkanı Gürkan ne tepki verecek?

Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden Çakıcı’yı, makamında ağırlayan Edirne Belediye Başkanı Gürkan ne tepki verecek?
19 Kasım 2020 09:57

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdit ve hakaret dolu ifadelerine CHP’den tepki yağdı. CHP’li isimler Çakıcı’nın sözlerine yönelik, savcıları göreve çağırdı.

 

 

Organize suç örgütü liderli Alaattin Çakıcı, grup toplantısında AKP ve MHP’ye yönelik eleştirilerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden bir mesaj paylaştı.

 

 

Çakıcı, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı 4 sayfalık mektupta, CHP liderine “Akıllı ol”, “Vatan hainleri ile Bahçeli’yi bir kefeye koyarsan hayatının hatasını yaparsın”, gibi tehdit ve hakaret içerikli ifadeler kullandı.

 

 

Çakıcı’nın, Kılıçdaroğlu’na yönelik tehditlerine CHP’li isimler sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

 

 

Bu gelişmeler yaşanırken gözler Edirne’nin CHP’li Belediye Başkanı Recep Gürkan’a çevrildi.

 

 

CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, organize suç örgütü yöneticisi olmaktan hüküm giyen ve Nisan ayında infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan Alaattin Çakıcı’yı 26 Ekim Pazartesi günü makamında kabul ederek hediye vermişti.

 

 

Çakıcı’nın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu tehdit etmesinin ardından Başkan Gürkan’ın tepki verip vermeyeceği merak konusu oldu. Ancak Gürkan şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik aracılığıyla organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Alaattin Çakıcı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.