Kılıçdaroğlu’nu savunmak Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Aldemir’e kaldı!

Kılıçdaroğlu’nu savunmak Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Aldemir’e kaldı!
27 Temmuz 2018 13:29

Mayıs ayında CHP’ye katılan, parti rozetini Kemal Kılıçdaroğlu’nun taktığı Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Alaattin Aldemir sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’na destek mesajı yayınladı.

 

 

CHP’ye sağdan devşirme getirilen isimlerden Alaattin Aldemir MHP’nin kurucu lideri  Alparslan Türkeş’in danışmanlığı yapan ve 7 yıl Sıkıyönetim Askeri Tutukevlerinde hapis yatan bir isim.

 

2001 yılında Tansu Çiller’in Genel Başkan olduğu DYP’ye katılan ve oradan 2005 yılında istifa eden Aldemir, beş yıllık bir sessizlikten sonra 12 Eylül 2010 referandumunda ortaya çıkıp  AKP safında “Evet” için çalışmalara katılmasıyla hatırlanıyor.

 

Aldemir’in sosyal medya hesabından yaptığı “Gün CHP’ye sahip çıkma günüdür. Gün Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıkma günüdür. Yarın sabah partili partisiz herkesi CHP Genel Merkezi önüne destek eylemi yapaya çağırıyorum.” açıklaması ise CHP tabanında kurultay isteyen/istemeyen pek çok kişinin tepkisine neden oldu.

r1

xx

Alaattin Aldemir kimdir?

Alaattin Aldemir, 1960 yılında NİĞDE / Ulukışla’da doğdu. 1980 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilgiler Bölümünü Bitirdi.  Döry yıl Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, 1990 yılında MHP kurucu Genel Başkanı Alpaslan Türkeş’in danışmanlığını  yapmıştır. 1981 yılında MHP davasından tutuklanarak 1988 yılı sonuna kadar 7 yıl Sıkıyönetim Askeri Tutukevlerinde tutuklu kaldı.

 

Alaattin Aldemir’in geçmişini fotoğraflarıyla hatırlayalım:

1 2 3 4 5 6