Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağıran savcı geri döndü

Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağıran savcı geri döndü
24 Ekim 2014 12:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağıran ve HSYK tarafından geçici yetkilendirme ile Edirne Adalet Sarayı’nda görevlendirilen Savcı Mehmet Demir, İstanbul Adliyesi’ndeki görevine geri döndü.

 

 

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağırmıştı. Daha sonra Kılıçdaroğlu’nu sehven ifadeye çağırdığını açıklayan Savcı Demir, HSYK tarafından geçici yetkilendirme ile Edirne Adalet Sarayı’nda görevlendirilmişti. Savcı Mehmet Demir, HSYK Birinci Dairesi’ne itiraz ederek, yaptığı işlemin ‘sehven’ olduğunu, bu işlemi görevi gereği yaptığını, ayrıca yaptığı işlemin yaptırımının da bu olmadığını belirterek ‘geçici yetki’nin kaldırılmasını istemişti. HSYK ise, Savcı Demir’in yeniden inceleme talebini oy çokluğu ile reddetmişti. Mayıs ayında Edirne’de göreve başlaması gereken Savcı Demir, 4 ayın bir bölümünde iznini kullandı, bir bölümünde de rapor aldı. Bu süreçte Çağlayan’daki odasını da boşaltmayan Savcı Demir, hakkında hiçbir işlem de yapılmadı. Savcı Demir, 1,5 ay önce İstanbul Adliyesi Uzlaştırma Bürosu’ndaki görevine ve odasına geri döndü.

 

 

17 Aralık için ‘darbe’ demişti

 

 

Savcı Demir, Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağırmadan önce adalet.org adlı sitede 17 vce 25 Aralık soruşturmaları için ‘darbe’ yakıştırması yapmış HSYK’yı eleştirmişti.

 

 

Kaynak: Milliyet / Esra Alus